Beijing: Den svenske yndlingen tok et uhyre populært OL-gull i sjukamp i Aten for fire år siden. På merittlista står i tillegg tre VM-gull og to EM-gull. Før sjukamp-konkurransen startet i Beijing, hadde Klüft vunnet hvert eneste internasjonale mesterskap siden 2002.

Hun var dronningen fremfor noen blant sjukjemperne i internasjonal friidrett.

Angrer ikke
Sist lørdag sto Natalia Dobrynska øverst på seierspallen på Olympiastadion i Beijing og jublet for karrièrens første OL-gull i sjukamp. Carolina Klüft var ikke å se. Den svenske yndlingen valgte lengde og tresteg i Beijing – og mislyktes fullstendig.

Likevel angrer hun ikke et sekund på valget sitt.

Fredag forsvant nemlig 25-åringen fra Borås på hodet ut av lengdefinalen etter tre hopp. Svenskene, som på forhånd hadde lansert «Carro» som en ørliten gullmulighet, fikk seg en ny nedtur i Kina. Dem har det vært mange av.

Ber om forståelse
Mens brasilianske Maurren Higa Maggi og russiske Tatiana Lebedeva kjempet en durabelig kamp om gullet i lengdegropa – en duell Maggi vant med én centimeters margin – bombarderte det svenske pressekorpset Carolina Klüft med spørsmål. 25-åringen sto rakrygget og forsvarte seg så godt hun klarte.

– Jeg hadde ikke noe annet valg enn å gi meg med sjukamp. Det var slutt. Finito. Jeg hadde ingen motivasjon igjen, smilte Klüft.

– Da Kajsa Bergqvist ga seg med høydehopp på grunn av manglende motivasjon, hadde dere forståelse for det. Det må dere ha med meg også, supplerte hun.

Langt under Klüft-nivå
25-åringen tok i mars beslutningen om at karrieren som sjukjemper var over. Samtidig ga hun både bort OL-gullet i Beijing – og muligheten til å bli en av de store med to gull på rad.

Sjukampvinneren Natalia Dobrynska fra Ukraina endte på 6733 poeng i sin vinnerserie i Fugleredet forrige helg. Det er årevis siden Klüft lå på det nivået. Hun kan vise til i alt åtte sjukamper med bedre sluttresultat enn det.

Medaljegrossisten fra Borås avfeier imidlertid alt sånt snakk. Hun har tatt sitt valg – og står hundre prosent for det. Nå ser hun videre – fremfor å deppe over nedturen i Beijing.

Hadde trengt gullet
– Det er klart jeg er skuffet, men idrett har aldri vært avgjørende for at jeg har det bra i livet mitt. Nå ser jeg videre, og dette gjør meg bare mer revansjelysten og motivert til å trene gjennom vinteren, smiler 25-åringen.

– Jeg har tatt et valg ut fra mitt hjerte og min hjerne, og det står jeg for. Denne sommeren har vært den morsomste på aldri så lenge.

Den forklaringen hadde nok det svenske folket nikket forstående til i alle andre OL. Problemet er bare at «Söta bror» så sårt hadde trengt sjukampgullet i Beijing.

Alt om Beijing-lekene i vårt OL-magasin!
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).