VAL DI FIEMME/OSLO (Nettavisen): Johannes Høsflot Klæbo (23) var eneste løper som hang med russerne på tampen av fredagens Tour de Ski-fellesstart i klassisk stil i Val di Fiemme.

15-kilometeren ble et nytt bikkjeslagsmål mellom mange løpere, og med nordmenn og russere i de fleste av hovedrollene.

Som så ofte før var den spurtsterke Byåsen-skiløperen raskere enn resten av verdenseliten da det skulle avgjøres på de siste meterne.

Les også: Disse bildene av Østberg liker FIS dårlig

- Jeg smiler litt mer i dag iallfall. Som jeg sa i går, så skal jeg gjøre det jeg kan for å ta dag for dag. I dag var iallfall en veldig bra dag, sa Klæbo til NRK.

- Jeg hadde en kjempedag i dag og det er godt å ta med seg. Jeg kjente med en gang at dette kunne bli en artig dag, fortsatte han.

Tok viktige sekunder

23-åringen er nå andremann i Tour de Ski sammenlagt, 18 bak Aleksandr Bolsjunov.

Men han er tre sekunder foran Sergej Ustjugov, og passerte sistnevnte takket være fredagens innsats. De to sterke russerne fullførte fredagens etappe hakk i hæl på Klæbo.

Underveis var Klæbo og Russlands Gleb Retivykh lengst framme på det innlagte spurtene om bonussekunder. Men etter at den andre av de var gjort unna, begynte også Finlands klassiskekspert Iivo Niskanen å vise seg fram.

Med bare den siste igjen av totalt ni 2,5 kilometer lange runder på etappen, begynte det store feltet å slå sprekker. Det ble avstander mellom de 12-15 første og dem lengre bak.

Les også: Lindvik-oppturen fortsetter: Best i kvalifiseringen

Kjent skue

Det ble etter hvert klart at det kom til å stå mellom løpere fra Russland og Klæbo med tanke på etappeseieren.

Som så ofte før i Tour de Ski begynte de to sterkeste russerne, Bolsjunov og Ustjugov, å gire opp tempoet da det nærmet seg mål.

Andrej Larkov fulgte som nummer tre oppover den siste bakken, med Klæbo som fjerde beste løper.

Før oppløpet manøvrerte trønderen seg fram i god posisjon, i kjent stil. På oppløpet var han hakket hvassere enn Ustjugov og vant med 0,7 sekunder. Bolsjunov kjempet seg inn ytterligere 0,3 sekunder bak.

Sjur Røthe fullførte etappen på femteplass. Vossingen ble slått med drøy ti sekunder av Klæbo. Hans Christer Holund ble nummer åtte, 15,8 sekunder etter den triumferende lagkameraten.