OBERSTDORF/OSLO (Nettavisen/NTB): Den norske langrennsstjernen bryter tausheten og skriver i et innlegg i sosiale medier at søndag var hans verste dag i karrieren.

Klæbo gikk først i mål på VM-femmila, men ble diskvalifisert etter en situasjon som endte med stavbrudd for Aleksandr Bolsjunov på oppløpet.

Nettavisen forsøkte å få en kommentar fra Klæbo da han forlot juryrommet på langrennsstadion, men trønderen forlot stadion uten å si et ord til pressen.

Nå har imidlertid 24-åringen brutt stillheten i et innlegg på sin egen Instagram-konto.

– Dette føles som den vanskeligste dagen i karrieren min. Jeg følte meg sterk i dag, og hadde god kontroll i hele løpet. Dere kan se selv hva som skjedde og dømme for dere selv, skriver Klæbo på Instagram.

Les også:Iversen med knallhard beskjed om Bolsjunov etter kaoset

Her er situasjonen som førte til disken:

Frustrert

Klæbo forteller videre at det var mye følelser i sving etter at juryens avgjørelse ble tatt.

– Jeg må være ærlig og si at det har vært mye frustrasjon og sinne etter løpet. Jeg har sett fram til dette lenge, og det var hovedmålet mitt denne sesongen, skriver Klæbo.

Les også: Bolsjunov misfornøyd med avgjørelsen: - Det gir ikke mening

Han påpeker at han aldri har vært så godt forberedt før et løp tidligere.

– Jeg skal være forsiktig med å si hva jeg har i tankene nå, men uansett er jeg veldig skuffet over måten FIS håndterte situasjonen på, og over den endelige avgjørelsen. Nå ser alt mørkt ut, men jeg kommer tilbake. Jeg trenger bare litt tid, skriver Klæbo.

Pappa-Klæbo reagerer

Pappa Haakon Klæbo er skuffet etter at sønnen ble fratatt VM-tittelen på femmila av juryen i Oberstdorf.

– Dette er bare trist. Jeg har snakket med Johannes i kveld, og han er veldig skuffet over beslutningen som FIS har valgt å ta. Han føler seg rett og slett dømt helt bort av FIS. Jeg har full forståelse for den følelsen som Johannes sitter med nå. Dette fortjente han ikke, sier pappa Haakon Klæbo til NTB.

Og fortsetter:

– Morfar Kåre og jeg vet hvor mye arbeid som er lagt ned før denne femmila, og dette skulle være hans store løp. Det ble det virkelig. Han er en vinner, men FIS ville det annerledes. Dette er bare trist, sier Klæbos far.

Russisk protest

Russland la inn protest kort tid etter løpet var ferdig. Både Bolsjunov og Klæbo var inne hos juryen og forklarte sin versjon av hendelsen.

- Jeg føler han prøver å skvise meg. Jeg føler det er sånn som skjer, og han har masse plass på venstresiden sin. Utrolig kjedelig at det er en sånn avslutning. Det gjør det selvfølgelig litt annerledes, sa Klæbo til NRK om situasjonen, som på det tidspunktet sto oppført som vinner av femmila.

Det var derimot ikke juryen enige i, og endte til slutt opp med å diskvalifisere Høsflot Klæbo.

Bjervig sjokkert

Langrennssjef i Norges Skiforbund, Espen Bjervig, var lenge i juryrommet etter rennet.

Han sier til Nettavisen at han ble sjokkert da de valgte å diskvalifisere Klæbo.

- Jeg hadde ikke trodd det, sier Bjervig til Nettavisen om avgjørelsen.

Bjervig forteller at Norges Skiforbund nå jobber med en eventuell anke før siste frist går ut tirsdag.

- En jury får til syvende og sist bedømme om han er skyldig eller ikke, men det er tvil om at han gjør det han kan for å unngå å være til hinder for Bulsjunov. Det er klart at han synes dette er blytungt, sier landslagssjefen.