VAL DI FIEMME (Nettavisen): Den norske langrennsstjernen imponerte da han vant fredagens 15 kilometer lange fellesstart foran blant andre Sergej Ustjugov og Aleksandr Bolsjunov.

Klæbo uttalte at han hadde gitt opp håpet om å vinne vinterens tour etter rennene i Toblach, men plutselig ser Klæbos sjanser i kampen om sammenlagtseieren langt lysere ut når det gjenstår kun to etapper av touren.

Det var også en langt blidere Klæbo som møtte Nettavisen og resten av norsk presse på plass i Val di Fiemme etter fredagens løp.

Nå forteller Klæbo at han har blitt påvirket av samtaler han har hatt med sin far Haakon de siste dagene. Sammen lagde de nemlig en plan om veien videre etter noen litt skuffende etapper.

- I Toblach var det kjipt. Det var tungt å gå der. Jeg synes ikke det var artig i det hele tatt. Etter noen samtaler med faderen, så har vi heldigvis klart å snu det igjen. Nå er vi i hvert fall på bedringens vei. Det er mer positivt og bedre humør. Det er godt å ta med seg, sier Klæbo.

Les også: FIS liker ikke bildene av Østberg

Fornøyd pappa

Pappa Haakon vil ikke gå i detalj på hvilke råd han har gitt sønnen, men gleder seg over at ting nå ser lysere ut.

- Løpet i dag var strålende. Det er godt å se at Johannes har riktig fokus igjen, skriver Haakon Klæbo i en SMS til Nettavisen.

Selv om faren ikke vil røpe hva de snakket om virker hovedbudskapet å være klart: Å ta en dag av gangen.

Det var nemlig Klæbo svært opptatt av å påpeke etter fredagens løp.

Han vil ikke lenger snakke så mye om sammendraget eller løpet på søndag. Nå er det lørdagens sprintrenn som er i fokus.

- Det er pappa og jeg som har diskutert dette og det er vi som har lagt den planen, forteller Klæbo.

Les også: Totalt uenig med Johaug

- En kjempedag

Planen ser også ut til å virke. Nå gleder Klæbo seg over en ny etappeseier i Tour de Ski.

- Jeg hadde et mål om å gå så fort jeg klarer i dag. Jeg hadde en kjempedag. Kroppen fungerer og jeg har gode ski. Det å få med seg en verdenscupseier og en etappeseier er noe som jeg setter høyt. Så kan jeg ikke gnage på det som skjedde i Toblach. Jeg er nødt til å se fremover og det er det jeg prøver nå. Nå har jeg en ny mulighet i morgen, sier Klæbo.

Les også: Kjempet seg til pallen. Så fikk Weng problemer: - Ikke ålreit å se

Og nettopp sprinten på lørdag vil bli svært viktig for nordmannen. Vinneren får 60 bonussekunder og det kan bli svært avgjørende for om Klæbo skal ha mulighet til å vinne hele touren.

For øyeblikket er det Aleksandr Bolsjunov som leder Tour de Ski 18 sekunder foran Klæbo. På tredjeplass ligger Ustjugov som er ansett som den raskeste av de tre opp monsterbakken hvor det hele skal avgjøres søndag. Russeren er kun tre sekunder bak Klæbo i sammendraget før sprinten.

Derfor blir det viktig for Klæbo å skaffe seg så god margin som mulig før den avgjørende sisteetappen.

Les også: Ekspertene: Denne typen ski bør du velge (+)

Lørdagens sprint starter med prologer fra klokken 08:55, før den avsluttes med finalene fra klokken 11:25.