BEITOSTØLEN (Nettavisen): Det norske langrennsesset overrasket stort da han gikk inn til seier på Beitostølen lørdag. Bragden gjentok seg under skøytedistansen søndag.

Høsflot Klæbo vant med syv og et halvt sekund, men fikk hard kamp av en relativt ukjent 26-åring. Henrik Dønnestad ble nummer to og Andrew Musgrave tok tredjeplassen.

Søndagens vinner imponerte ekspertene, etter at han i lengre tid har slitt med en hamstringskade.

– Han går lettere og bedre på ski enn de andre. Han har trolig også litt fordel av høydetreningen han har gjort i høst, sa NRK-ekspert Torgeir Bjørn underveis i løpet.

Og fortsatte:

– Det er lekende lett det han gjør. Jeg tror fortsatt han går litt på cruisekontroll her.

– Ny langrennsstjerne

Dønnestad, som ble nummer to, overrasket mange med den knallsterke plasseringen. Det at han utfordret Klæbo gikk heller ikke ubemerket hen.

– Vi tar imot en ny langrennsstjerne fra Skien, sa Bjørn etter at andreplassen til den relativt ukjente langrennsløperen var et faktum.

Dønnestad representerer Team Elon Oslofjord.

– Skikkelig, skikkelig kult. Det er en sånn full klaff-dag, hvor man bare kan gå og gå, sa han selv til NRK etter målgang.

Lo av «brilleblemme»

Musgrave på tredjeplass var fornøyd med egen innsats, men fikk mer oppmerksomhet for at han gikk med to brillepar på hodet.

– Jeg visste det ikke før jeg kom i mål. Jeg testet briller før start, fordi jeg syntes det ble litt mørkt, men da glemte jeg tydeligvis å ta av det ene paret, sa han til Nettavisen.

Og la lattermildt til:

– Jeg vet ikke helt hva jeg drev med, men det funket bra i dag.

– En middels dag

Flere av de norske landslagsgutta havnet lenger ned på listene. Hans Christer Holund gikk inn til en 9. plass, mens Pål Golberg ble nummer 11, for å nevne noen. Heller ikke Emil Iversen, som gikk et sterkt løp lørdag, fikk det helt til søndag. Han endte på en 14. plass.

– Det er en middels dag, jeg var aldri helt med å kjempe. Ikke det beste resultatet, men helt okay. Helgen sett under ett er jeg kjempefornøyd med, det jeg gjorde i går var verdensklasse. Det er viktig å vise at man har det nivået inne.

– Tåler mer og mer

Klæbo har som kjent slitt med skadeproblematikk i lang tid. Dermed var de knallsterke prestasjonene på Beitostølen en overraskelse. 26-åringen har også fått mye omtale i mediene gjennom det siste halvåret, etter at han bestemte seg for å fokusere på høydetrening på egen hånd.

– Det må være høyden som gjør det. Jeg må flytte til høyden snart nå, spøkte Klæbo til NRK etter målgang.

Han forklarte at han nå har hatt over 50 døgn i høyden, hvor han har fått trent godt i «ro og fred».

– Hvordan kjennes hamstringen ut?

– Jeg tåler mer og mer. Jeg føler at jeg kan ta i godt uten at jeg blir satt voldsomt tilbake. Det handler om å finne en balansegang på hvor mye man kan utfordre det, med tanke på at man ikke skal slå opp noe, sa langrennsløperen til NRK.

Til Nettavisen utdyper han:

– Det vil jo være litt murring, det er man forberedt på med tanke på det man har hørt av helseteam og leger rundt. Men så lenge man ikke blir verre, det er det som er nøkkelen her, det handler om å gradvis tåle mer og mer.

Klæbo uttalte at deltakelse i verdenscupen i Ruka neste helg ser lovende ut, men at han fortsatt ikke har bestemt seg for hvorvidt han stiller til start eller ikke.

Les også: Kalvå med ny seier – Flugstad Østberg imponerte igjen