Gå til sidens hovedinnhold

Klæbo knust i siste bakke - etappeseier til Simen Hegstad Krüger

Norsk etappeseier, men russerne var sterkest sammenlagt i Tour de Ski.

VAL DI FIEMME/OSLO (Nettavisen): Simen Hegstad Krüger triumferte på den siste Tour de Ski-etappen opp alpinbakken i Val di Fiemme.

Samtidig slet Johannes Høsflot Klæbo tungt oppover den samme stigningen. Han maktet dermed ikke å vinne touren sammenlagt for andre sesong på rad.

En norsk dobbeltseier ble det likevel oppe på Alpe Cermis etter den avsluttende 15 kilometer lange fellestarten.Krüger vant nemlig kappløpet til toppen foran Sjur Røthe.

Les også: Johaug usikker på neste Tour de Ski: Ber om endring

Lyn-skiløperen avgjorde da han la om til dobbeldans inne på de siste 500 meterne, og Røthe ikke greide å svare på temposkiftet. Søndagens etappevinner gjentok noe av bedriften fra forrige sesong, da han også var raskeste løper opp alpinbakken.

- Ja, det var gøy. Det har ikke vært helt som jeg hadde håpet til nå i touren, så da var det fint å få til et godt løp opp bakken, oppsummerte Simen Hegstad Krüger overfor NRK.

Klæbo-skuffelse

Russiske Aleksandr Bolsjunov vant touren sammenlagt, drøye 26 sekunder foran landsmann Sergej Ustjugov. Klæbo måtte ta til takke med tredjeplassen etter å ha fått det meget tøft oppover den harde motbakken.

- Det ser svart ut med tanke på norsk sammenlagtseier, konstaterte Jann Post da Klæbo måtte slippe de beste overraskende tidlig.

- Han er i ferd med å få hammeren, dessverre, dessverre. Og vi har gått bare 23 minutter, kommenterte NRK-ekspert Torgeir Bjørn da.

Selv tok Klæbo nederlaget med fatning.

- Det ble som fryktet. Det var for tungt opp, sier han til NTB, og fortsetter:

- Jeg er godt fornøyd med å være på pallen, men totalt er det kjipt å konstatere at touren røk i Toblach. Det er så enkelt som det. Bolsjunov var bestemann og vant fortjent.

Russland-dobbel

Noe lengre oppe i bakken ble det bare klarere og klarere at kampen om Tour de Ski-seieren ville stå mellom russerne Aleksandr Bolsjunov og Sergej Ustjugov.

Til slutt ble det Bolsjunov som kunne smykke seg med den gjeve sammenlagttriumfen.

Sergej Ustjugov måtte nemlig vinne med 15 sekunder til landsmannen på etappen for å kapre Tour de Ski-triumfen sammenlagt. Men førstnevnte måtte til slutt slippe Bolsjunov isteden da duoen var inne i det siste partiet opp mot toppen.

Les mer

Martin Ødegaard viste glimt av storhet i Real Sociedad-tap på hjemmebane

Les mer

Kristoffersen langt bak i slalåmrennet i Zagreb

Reklame

Verdens smarteste ladekabel til mobil er norsk

Kommentarer til denne saken