En av Johannes Høsflot Klæbos argeste konkurrenter, Aleksandr Bolsjunov, har gjentatte ganger skapt overskrifter i hjemlandet.

Denne gangen har 25-åringen overrasket flere, ved å melde sin deltakelse i en kajakk-konkurranse. Den går av stabelen i august, midt i en samling med det russiske langrennslandslaget. Det har fått treneren hans til å stusse.

Jurij Borodavko var raskt ute med å melde at han skulle forhøre seg med Bolsjunov selv, da han hørte at eleven hans potensielt skulle skulke en treningsleir.

– Kanskje stemmer det at Alexander er invitert til dette, jeg skal sjekke med han i morgen, men fra 25 til 28 august har vi treningssamling, uttalte treneren til russiske Match TV.

Borodavko virket heller ikke å ha spesielt stor tro på at Bolsjunov kunne hevde seg i den kommende kajakk-konkurransen.

– Alle konkurranser er god trening for en utøver. Men kanopadling krever svært spesifikke egenskaper som man ikke kan forvente at skiløpere har. Langrennsløpere har nok sjans i konkurranser der det ikke kreves mye spesialutstyr, slik som svømming.

Det russiske skiesset har tidligere prøvd seg på andre idretter, som i vinter, da han spilte ishockey. Det var langrenn.com som først omtalte at Bolsjunov nå skulle prøve seg på kajakk.

– Ville ikke prioritert dette

Langrennsekspert Petter Soleng Skinstad, er klar på at allsidig og variert trening er en bra ting, spesielt for unge utøvere.

– Også etablerte stjerner vil ha godt av å variere treningen litt fra år til år, så å delta på konkurranser i ulike sommeridretter skader neppe. Idretter i vann har jo også liten skaderisiko sammenliknet med mye annet, sier han til Nettavisen.

Soleng Skinstad mener likevel at trening med laget burde prioriteres høyest:

– Jeg ville ikke prioritert dette fremfor deltakelse på en treningssamling med resten av laget hans, og jeg er helt enig med treneren i at Bolsjunov neppe hevder seg i en idrett som er såpass fjern fra langrenn og samtidig teknisk krevende.

Det er ikke første gang i sommer at skiløperen prøver nye aktiviteter:

Skiesset skal etter planen delta i konkurransen «Ageev Brothers Cup and Olympic Champions Yuri Postrigay and Alexander Dyachenko». Arrangørene, som selv er tidligere olympiske mestere, har meldt at de forventer at Bolsjunov stiller dersom det ikke kolliderer med noe annet.

De har også hevdet at langrennsløperen er en god padler og at han etter alt å dømme kan gjøre det godt i den kommende konkurransen.

Les også: Deler oppdatering etter sjokkbeskjeden

Mener russerne bør forberede seg som normalt

Bolsjunov og resten av de russiske utøverne, forbereder seg etter rapportene til en ny sesong på normalt vis. Det til tross for at de ikke har fått konkurrere internasjonalt siden invasjonen av Ukraina.

Det er ikke avgjort hvorvidt de får delta kommende vinter, men etter alt å dømme blir det ingen endring så lenge krigen vedvarer.

Soleng Skinstad mener likevel at russerne bør forberede seg som normalt.

– Jeg tror de russiske løperne er pent nødt til å forberede seg til sesongen som om de skal konkurrere internasjonalt. En får rett og slett ikke tatt igjen tapt trening. I tillegg er det jo presentert en løsning for konkurranser på hjemmebane for russerne, en løsning som jo fremstår som i all overskuelig fremtid fremstår som den mest realistiske.

Les også: Jakob (18) tar norsk fotball med storm: – Interessen vokser for hver dag