Gå til sidens hovedinnhold

Klæbo må møte i retten få dager etter VM

Johannes Høsflot Klæbo (22) må møte i Sør-Trøndelag tingrett etter å ha vært involvert i en trafikkulykke.

Trøndelag politidistrikt opplyser i en pressemelding at saken er berammet 6. mars 2019. Det er kun tre dager etter at VM i Seefeld avsluttes med 50-kilometer for herrer.

Den norske langrennsstjernen er siktet for brudd på vegtrafikkloven § 3 etter å ha kjørt inn i en bil bakfra på Byåsvegen i Trondheim 12. desember.

Vil foreslå betinget fengsel

Overtredelse av vegtrafikkloven § 3 kan medføre bøter eller fengsel i inntil ett år. Politiet opplyser i pressemeldingen at påtalemyndigheten vil foreslå en kortere betinget fengselstraff for Klæbo.

«På grunnlag av at påkjørselen medførte personskade av en viss alvorlighet og materielle skader på de involverte kjøretøyene, er påtalemyndighetens oppfatning at saken er for alvorlig til å avgjøres med bot (forelegg) alene. Saken oversendes derfor til Sør-Trøndelag tingrett for tilståelsessak», skriver Trøndelag Politidistrik.

Nettavisen har mandag ettermiddag vært i kontakt med Haakon Klæbo, langrennsstjernens far og manager. Han skriver følgende på spørsmål om hva Klæbo synes om påtalemyndighetens forslag om betinget fengsel.

- Vi forholder oss til den prosessen som påtalemyndighetene viser til, og har ingen kommentar utover det, skriver Haakon Klæbo til Nettavisen i en SMS.

Brakk ryggen

Klæbo skal ha kjørt inn i baksiden på en annen personbil like etter en rundkjøring på Byåsvegen. Den påkjørte bilen skal så ha blitt dyttet fremover og deretter ha truffet en 12 år gammel jente i en fotjengerovergang. Jenta skal ha fått smerter i foten etter sammenstøtet.

I den påkjørte bilen satt det en gravid kvinne og en mann i 30-årene. Den gravide kvinnen skal ha kommet fra det uten skader, men mannen fikk påvist brudd i ryggen etter ulykken. Han ble sykmeldt i 6 uker som følge av kollisjonen.

Politiet skriver at de ikke har noen opplysninger om at Klæbo skal ha hatt oppmerksomheten sin rettet mot noe annet enn trafikkbildet. 22-åringen har erkjent å ha skyld i ulykken, ifølge politiet.

Reklame

Tilbud: Nå får du 15 GB til kun 299 kroner i måneden