LILLEHAMMER (Nettavisen): Det var mange som ventet i spenning på trønderen etter at Klæbo den siste tiden har vært i konflikt med Skiforbundet angående avtalen med Viaplay.

Torsdag gikk imidlertid partene ut med en pressemelding der de gjorde det klart at de setter en strek over saken og at de ikke ville gi noen ytterligere kommentarer.

Trønderen fikk likevel et titalls spørsmål angående konflikten på torsdagens pressekonferansen, men var lite villig til å si noe om saken.

- Jeg har sagt det jeg vil. Vi har gått ut med en pressemelding og vi har blitt enige om at vi ikke skal si noe mer, var Klæbos klare beskjed.

Til Nettavisen sier Klæbo at han «har hatt det fint» den siste uken, men kroppsspråket på torsdagens presseseanse tyder på noe annet.

Klæbo innrømmer også at «hovedpersonen er lei».

- Aldri sett ham på den måten

Birger Løfaldli, kommentator i Adresseavisen, er blant dem som la merke til Klæbos humør.

- Jeg har aldri sett ham på den måten før, sier Løfaldli til Nettavisen.

- Det virker som en utslått Klæbo som har mistet gnisten og humøret. Det virker som det som har skjedd de siste dagene har tatt veldig mye energi fra ham, forteller Adressa-kommentatoren.

Løfaldli mener det er grunn til å stille spørsmål om Klæbo er rustet til å gå skirenn på Lillehammer.

- Det er klart at han kan mobilisere og få til bra prestasjoner, men en mann uten gnist var det jeg så her i dag. Det tyder på at det ikke er noen god løsning han og Skiforbundet har kommet frem til. De er enige om å være uenige, men jeg tror ikke Klæbo er spesielt fornøyd med det som har skjedd, forklarer Løfaldli.

Les også: Klæbo snur i konflikten med Skiforbundet

Gikk uten logo

Adresseavisen avslørte mandag at Klæbo nektet å gå med rettighetshaver Viaplay sin logo på sine klær under verdenscupåpningen i Ruka.

Viaplay inngikk i november en sponsoravtale med Skiforbundet - en avtale Klæbo er kritisk til.

Langrennsstjernen uttalte tidligere denne uken til Adressa at han avtalen skaper problemer rundt troverdigheten til både dekningen og Skiforbundet.

Les også: Svindal reagerer på Klæbo-konflikten

Klæbo snudde

Fredag snudde imidlertid Klæbo, og han kommer likevel til å ikle seg Viaplay-logoen på klærne under verdenscuprennene på Lillehammer.

- Både Klæbo og Skiforbundet legger nå saken bak seg, het det i pressemelding fra Skiforbundet.

Klæbo uttalte at han ikke har endret mening, men at han har gått med på å eksponere Viaplay-logoen på konkurransedrakten.

- For meg har det vært viktig å formidle min bekymring i forhold til troverdighet og uavhengighet ved at en innholdsaktør og rettighetsinnehaver som Viaplay også inngår en kommersiell sponsoravtale. Jeg mener det jeg har ment hele tiden i denne saken. Samtidig har jeg nå sagt ja til å eksponere Viaplay-reklamen på konkurransedrakten, sa Klæbo.

Svindal skeptisk

Saken har fått stor oppmerksomhet i både norske og enkelte internasjonale medier.

Også tidligere utøvere har engasjert seg i debatten, og blant dem er tidligere alpinist Aksel Lund Svindal.

Da Nettavisen snakket med Svindal tidligere i uka, da han at han respekterer Klæbos syn på saken, men at han samtidig ikke er helt med på at det er problematisk å bli sponset av rettighetshaveren.

Svindal har selv vært del av et landslag som ble sponset av en aktør som dekket sporten redaksjonelt, da P4 sponset alpinlandslaget.

- Det var ingen som hadde noe problem med det. Jeg opplevde ikke at det ble tatt opp av noen andre medier heller, sa Svindal.

De kommende dagene er det verdenscup i langrenn på Lillehammer. Fredag er det sprint i fristil, lørdag 10/15 km fristil og søndag stafett.

Frem til torsdag var det usikkert om Klæbo i det hele tatt kom til å stille til start, men nå er det klart at trønderen vil gå for Norge - og det med Viaplay-logo.