OSLO / SEEFELD (Nettavisen): Alle de norske gutta gikk videre fra prologen og er kvalifisert til sprintkonkurransen i VM senere torsdag.

Finn-Hågen Krogh fikk beste tid av de norske, mens Johannes Høsflot Klæbo, Emil Iversen og Sindre Bjørnestad Skar også gikk greit videre.

Ustjugov med advarsel

Den russiske kjempen Sergej Ustjugov fikk beste tid sammen med svenske Viktor Thorn, mens Krogh fikk tredje beste tid på prologen.

Ustjugov leverte med det en aldri så liten advarsel til Klæbo og de andre rivalene og viste at han kan gjøre seg bemerket i denne VM-sprinten.

- Ustjugov er tilbake. Vi skal se opp for ham, slo NRK-ekspert Fredrik Aukland fast.

Klæbo ristet på hodet

Dette var første gang denne sesongen at Klæbo ble slått i en prolog, og på vei bort fra stadion ristet trønderen bare på hodet da NRK forsøkte å få en prat med ham, opplyste programleder Carina Olset på direkten.

- Han er åpenbart inne i boblen sin, sa hun om den norske favoritten.

Den italienske sprintkanonen Federico Pellegrino tok seg også greit videre til utslagsrundene. Han fikk akkurat samme tid som rivalen Klæbo - begge gikk i mål på 2.56,49 minutter.

Calle Halfvarsson, som det har stormet litt rundt innledningsvis i VM, viste også sine intensjoner og fikk samme tid som Finn-Hågen Krogh.

Duket for drama

Klæbo her vunnet fem verdenscuprenn i sprint tidligere denne sesongen og må regnes som favoritt i utslagsrundene som starter klokka 14.56.

Nordmannen må nok likevel belage seg på sterk konkurranse fra italieneren Federico Pellegrino og Sergej Ustjugov.

Sindre Bjørnestad Skar har også vist stabil form i sprint denne sesongen, mens både Emil Iversen og Finn-Hågen Krogh er outsidere.

- Sprinten er tøff både opp og ned, så det blir hardt. Det blir jevne heat, så man må ut med albuene helt fra start for å komme seg frem. Det blir spennende og tight, sa Krogh i intervju med Nettavisen onsdag.