LILLEHAMMER/OSLO (Nettavisen): Under sprintfinalen på Lillehammer viste Johannes Høsflot Klæbo klasse i kjølvannet av logokonflikten med Skiforbundet.

Klæbo var stor favoritt etter å ha sett sterk ut under hele sprinten, og i finalen vant han overlegent. Seieren kom etter en svært turbulent uke.

- Jeg har hatt fokus på å gå så fort som mulig på ski. Jeg er godt fornøyd med at jeg klarer å skru om i dag og har fokus på det jeg skal gjøre, sier han til Nettavisen.

Thomas Helland Larsen kom på en sensasjonell andreplass.

- Det oppleves veldig bra, for å si det pent. Det har vært en lang vei for min del, sier han til Nettavisen.

Klæbo lot seg imponere over Helland Larsen.

- Det er nesten så jeg har gitt han litt for mange råd. Han har bodd på rom med meg. Jeg må passe på hva jeg sier neste gang, sier Klæbo til NRK.

Franske Richard Jouve tok tredjeplassen, mens Håvard Solås Taugbøl ble nummer fire.

Hektisk uke for Klæbo

Torsdag møtte en dyster og ordknapp Johannes Høsflot Klæbo pressen før verdenscuphelgen på Lillehammer.

Trønderen har den siste tiden vært i konflikt med Skiforbundet angående avtalen med Viaplay. Torsdag ble partene enige om å legge konflikten bak seg, og det var derfor knyttet spenning til hva Klæbo hadde å si.

Klæbo var svært ordknapp under pressekonferansen, og ville ikke kommentere saken. Den spesielle seansen skapte reaksjoner, men selv har hovedpersonen ikke brydd seg om det.

- Jeg har fått med meg veldig lite. Jeg har stort sett stengt ute det meste, og hatt fokus på det jeg skulle gjøre i dag, sier han til Nettavisen.

Etter fredagens seier forteller trønderen at han hadde gjort akkurat det samme om igjen.

- Jeg må bare stå i det. Jeg hadde svart akkurat det samme 17 ganger til i dag. Sånn er det, og jeg bestemte meg for det og det er sånn at vi ble enige. Nå er det heldigvis fokus på ski, sier han.

Viste krefter

I den første semifinalen var det duket for en «norsk duell», med fire nordmenn i samme heat.

Klæbo tok seg tilsynelatende enkelt videre til finalen, og så ut til å spare litt på kruttet. Håvard Solås Taugbøl ble nummer to på fotofinish.

Thomas Helland Larsen tok seg videre til finale for første gang i karrieren, etter å ha gått videre på beste tid.

- Han har kommet som en kanonkule, sier NRKs langrennsekspert Fredrik Aukland.

Erik Valnes og Finn Hågen Krogh klarte ikke å kvalifisere seg til finalen i den siste semifinalen.

Aleksander Bolsjunov overrasket stort da han røk ut i semifinalen.

LES OGSÅ: Weng røk ut i prologen: - Det er for dårlig

LES OGSÅ: Ekspert tror Klæbo vil bryte med landslaget

Spennende kvartfinaler

I det første heatet møtte Klæbo sine landsmenn Erik Valnes og Thomas Helland Larsen. Sistnevnte sjokkerte mot slutten, og tok seg videre til semifinale bak Klæbo. Valnes gikk videre med best tid av tredjeplassene.

- For en prestasjon, ropte Aukland da Helland Larsen tok seg videre.

Håvard Taugbøl tok seg videre på bekostning av en svært frustrert Frederico Pellegrino. Even Northug imponerte stort da han vant sin kvartfinale foran råsterke Aleksander Bolsjunov.

Finn Hågen Krogh viste oppløftende takter da han sikret en plass i semifinalen. Dermed var det duket for seks nordmenn i semifinalene.

LES OGSÅ: Ny skuffelse for Iversen - treneren nekter å svare på OL-spørsmål