Gå til sidens hovedinnhold

Klæbo tapte stort og mistet ledertrøya i Tour de Ski

Russerne slo voldsomt tilbake på 15 kilometer intervallstart i fristil.

Artikkelen utvides.

TOBLACH / OSLO (Nettavisen): Hele tre russere henviste resten av startfeltet til plassene uten for seierspallen på tirsdagens Tour de Ski-etappe i Toblach.

Johannes Høsflot Klæbo fikk det tungt på den siste delen. Han mistet den gule ledertrøya i touren til Sergej Ustjugov. 23-åringen endte helt nede på 17.-plass og ble slått med hele 1.11 minutter av vinneren.

Fra å ha en solid ledelse i sammendraget etter sprinten i Lenzerheide søndag, er Klæbo nå 37 sekunder bak

Les også: Klæbo om spesielt fargevalg: - Alltid likt å gå min egen vei

- Det er bare dårlig. Jeg hadde ikke best ski i dag, men smørerne gjør så godt de kan. Kroppen kjennes frisk og rask ut. Jeg har ikke noe svar på hva som går galt i dag, sier Klæbo til NRK.

- Tour de Ski-kampen er over. Det er ikke mer å si om det. Nå er det ikke sjans, mener Klæbo.

Tre russere på topp

Sergej Ustjugov gikk et kjemperenn og økte til de aller fleste konkurrentene på nesten hele distansen. Han vant til slutt med 22,6 sekunder ned til landsmannen Ivan Jamusjkin som overrasket med andreplass.

Aleksandr Bolsjunov sørget for trippelseier for Russland da han fullførte så vidt foran svenske Calle Halfvarsson. Hans Christer Holund ble beste nordmann på en femteplass, slått med 34,6 sekunder. Sjur Røthe ble nummer åtte, knappe 40 sekunder på etterskudd.

For de norske håpenes del ble det et spørsmål om å begrense tidstapet til russerne mest mulig. Med unntak av Klæbos innsats i de letteste partiene av løypa, var det lite å glede seg over, både for ham og flere andres del.

Simen Hegstad Krüger, som normalt sett har 15 kilometer i fristil som en av favorittdistansene sine ble bare nummer 22. Fra ham skilte det hele 1.22 minutter opp til Ustjogov.

- Har ikke svar

- Jeg er litt overraska over at de norske taper såpass mye tid her, kommenterte Torgeir Bjørn i NRKs da distansen nærmet seg slutten, og Krüger strevde med å holde tempoet oppe i TV-ruta.

Litt tidligere i rennet var håpet om at Klæbo kunne kjeempe om seieren noe høyere, særlig etter at han vant noen sekunder på ledende Ustjugov inn mot skistadion første gang.

- Han har fordelen at han kan gå på tidene, og han er så god i disse lette partiene, påpekte NRK-ekspert Fredrik Aukland da Byåsen-løperen gikk ut på sin andrerunde etter passering ved fem kilometer.

Trønderen var ti sekunder bak Ustjugov allerede etter drøyt to kilometer, men hentet fire sekunder på vei inn til runding på skistadion. Derfra og inn til mål ble det stort sett bare negative beskjeder å ta imot for de norske løperne.

Les mer

Marca: Real Madrid kan hente Ødegaard vederlagsfritt i sommer

Les mer

Nyttårsaftens Premier League-rykter

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre

Kommentarer til denne saken