OSLO / RUKA (Nettavisen): Johannes Høsflot Klæbo gjorde som han pleier når det er snakk om klassisk sprint, og vant verdenscupåpningen i Ruka.

26-åringen har slitt med en hamstringskade, og har vært usikker til Ruka-rennene. Men det så ikke ut til å plage ham nevneverdig.

– Oi, oi, oi, kommenterte Jørn Sundby hos Viaplay da Klæbo på overlegent vis stakk fra konkurrentene i den siste bakken inn mot stadion.

– I dag er ingen i nærheten, mener Martin Johnsrud Sundby i Viaplay-studio, og poengterer at Klæbo virker sterke enn noen gang.

Vinneren var veldig fornøyd med å levere allerede i det første verdenscuprennet for sesongen.

– Det er alltid godt å vinne skirenn. Jeg er godt fornøyd med hvordan jeg løste det i dag. Det har vært mye usikkerhet. Det å kunne komme tilbake og ha en god dag på sprint kjentes ekstra godt, sier han til Nettavisen.

Avgjørende timer i vente

Trønderen innrømmer at han var spent på hvordan skaden ville hemme ham, men han kjente ikke mye til den underveis. Likevel venter han litt med å slitte jubelen løs. De neste timene vil nemlig være avgjørende for hva han tenker om sesongen videre.

– Når du får på deg startnummer er det så mye adrenalin at det er flere ting som spiller inn. Nøkkelen blir å se hvordan det kjennes utover kvelden. Tåler man en klassisksprint her, så tåler man jo det meste. Det er den sistebakken som er utfordrende. Det er løpinga der som er verst, men alt i alt er det fryktelig bra, sier en lettet seierherre.

– Betyr mye

Og ikke bare Klæbo gjorde seg bemerket i Finland. Han fikk nemlig med seg både Even Northug og Pål Golberg på pallen. I tillegg ble Erik Valnes nummer fire.

– Det betyr mye og er ekstremt artig å lykkes, sier Northug om sin første individuelle pallplass i verdenscupen noen gang.

Husk at du kan se Norgescupen fra Gålå hos Nettavisen hele helgen!

Misset i prologen

Selv om det var et tilnærmet helnorsk finalefelt, var det noen som måtte takke for seg tidligere på dagen.

Lars Agnar Hjelmeset var den eneste norske løperen som ikke tok seg videre fra prologen. Han ble nummer 36.

– En ræva dag, oppsummerte han selv til Nettavisen.

Sivert Wiig tok seg videre fra prolog med en sterk tredjeplass, men maktet ikke å gå lenger enn til en kvartfinale. Håvard Solås Taugbøl røk ut i semifinalen.