Gå til sidens hovedinnhold

Klæbo var nær sprintfadese, men slo likevel tilbake og vant

Var nær ved å bli slått ut før finalen, men triumferte til slutt foran to andre nordmenn.

Johannes Høsflot Klæbo (22) sikret seg viktige poeng i verdenscupsammendraget med seier i lørdagens sprint i Falun. Triumfen betyr også at han har vunnet sprintcupen denne sesongen.

Emil Iversen og Sindre Bjørnestad Skar fulgte opp med andre- og tredjeplass foran Italias Federico Pellegrino på Lugnet skistadion.

Klæbo måtte jobbe hardt for å ta seg fram i finalefeltet, men hadde som vanlig den sterkeste spurten på de siste meterne.

- Merkelig

- Dette var merkelig. Jeg synes egentlig jeg sleit med å komme bra ut både i semifinalen og finalen. Jeg ble hengende litt bak, og i semifinalen var jeg ute i skogen der, oppsummerer Klæbo overfor NRK.

- I finalen hadde jeg en litt bedre plan. Heldigvis har jeg en bra avslutning og fant riktig spor på oppløpet, fortsetter han.

Les også

Nilsson vant foran Falla på sprinten i Falun

NRKs kommentatorer var voldsomt imponert over at 22-åringen spurtet seg helt fram i tet etter den dårlige posisjonen han hadde før siste motbakke.

- Helt utrolig at det går an. Han er sist inn på stadion da de sklir inn i den siste svingen. Han går uten staver og blir pressa, men likevel tar han yttersving og er suveren! roste langrennsekspert Fredrik Aukland.

Sprintfenomenet fra Trondheims største konkurrent i totalen av verdenscupen, Aleksandr Bolsjunov, røk ut i semifinalene.

Dermed økte Klæbo forspranget til russeren. Avstanden er nå på 102 poeng i nordmannens favør.

Nesten-miss

Klæbo lå enda dårligere an semifinalen, der han ble slått av både Sindre Bjørnestad Skar og Federico Pellegrino etter en taktisk miss.

Byåsen-løperen lå langt bak i feltet inn på stadion, og gikk deretter inn mot samme spurtkorridor som svenske Martin Bergström.

Begge måtte avvente et lite øyeblikk før fikk begynt på spurten for alvor. Heldigvis for begge ble det finaleplass, takket være en sterkere tid enn dem som endte bak Emil Iversen og Eirik Brandsdal i den andre semfinalen.

Alt det var glemt da Klæbo likevel kjempet for å vinne enda en verdenscupsprint med de sterkeste rivalene noen minutter seinere.

Brandsdal endte på sjetteplassen i finalen.

Les også

Norsk VM-gull og svensk sprekk stafettdrama

Kommentarer til denne saken