Gå til sidens hovedinnhold

Klæbo var suveren på sprinten i Tour de Ski i Val di Fiemme

Ingen kunne stoppe nordmannen på lørdagens sprint i Tour de Ski.

VAL DI FIEMME/OSLO (Nettavisen): Klæbo gikk finalen sammen med Pål Golberg, Ustiugov, Retivykh, Bolsjunov og Melnichenko.

Det var altså fire russere mot to nordmenn. Det var jevnt hele veien til oppløpet, men Klæbo var sterkest til slutt. Ingen kunne gjøre noe med nordmannen da han rykket ifra konkurrentene.

Trønderen var også den beste hele veien på lørdagen etter å ha startet dagen med en knallsterk prolog, hvor han var hele 5,96 sekunder foran nestemann i mål. Han vant også de neste rennene i suveren til helt frem til finaleseieren.

- Det er ikke så mye

- Han er helt suveren, sa NRK-kommentator Torgeir Bjørn.

Med seieren tok Klæbo over ledertrøyen fra Aleksandr Bolsjunov, og vil gå ut med startnummer én under fellesstarten på søndagens avsluttende etappe i Tour de Ski, som avsluttes opp den fryktede «monsterbakken».

- Det var artig. Jeg får ta med meg den seieren her. Det er ikke så mye, men jeg får gi alt i bakken her og så får vi telle opp til slutt, sier Klæbo til NRK.

Jevnt

Avslutningen i Val di Fiemme kan fort bli ganske spennende. Klæbo går ut ett sekund foran Aleksandr Bolsjunov og 15 sekunder foran Sergey Ustjugov i sammendraget. Det nye i år er at alle starter likt på den siste etappen i et samlet felt, og at det ikke er en jaktstart som det har vært i tidligere utgaver.

Trønderen har dermed snudd på en «håpløs» situasjon tidligere i uken, hvor han selv var krystallklar på at Tour de Ski var bare å glemme etter noen skuffende renn i Toblach.

Ting snudde etter seieren på fredagens 15 kilometer lange fellesstart, og Klæbo fortalte at det var faren som ga han troen tilbake etter noen viktige samtaler.

Reklame

Strømsjokket: Kun 2,3 % har den billigste avtaletypen

Kommentarer til denne saken