Klæbo-floken kan trekke ut

Det manglet ikke på sponsormerker på jakken da Johannes Høsflot Klæbo deltok på landslagssamlingen på Sognefjellet sist uke. Foto: Tore Meek / NTB scanpix.

Det manglet ikke på sponsormerker på jakken da Johannes Høsflot Klæbo deltok på landslagssamlingen på Sognefjellet sist uke. Foto: Tore Meek / NTB scanpix. Foto: (NTB scanpix)

Det er foreløpig ikke kommet en løsning i kontraktsforhandlingene om en ny løperavtale mellom Norges Skiforbund og Johannes Høsflot Klæbo (22).

– Det er god og konstruktiv dialog, og avtalen er ikke signert. Jeg ønsker ikke å si noe mer utover det nå, skriver landslagssjef Espen Bjervig i en SMS til NTB.

Avtaleteksten mellom løperen og Norges Skiforbund regulerer blant annet hvem som til en hver tid eier markedsrettighetene. Det handler om å finne retningslinjer for når løperne er knyttet til skiforbundets sponsorer og når løperen er fristilt til å fronte egne samarbeidspartnere og klubb.

I utgangspunktet er dette en strid som handler mer om prinsipper enn om penger, selv om sistnevnte kategori neppe er helt uinteressant.

Det kan tid før denne floken er løst, men begge parter er innstilt at det skal gå så raskt som mulig.

(©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.