Tirsdag ettermiddag, omtrent ett døgn etter at overgangsvinduet egentlig stengte, kunne endelig Andrej Arsjavin og Arsenal puste ut. Da hadde Premier League og det engelske fotballforbundet (FA) godkjent overgangen, noe som betyr at den russiske stjernen kan debutere i helgas London-derby mot Tottenham.

Men alle er ikke like fornøyde, skriver Daily Mail og The Guardian.

Var for sene
De skriver at Arsenals rivaler, deriblant Aston Villa, kommer til å kreve en forklaring på hvordan Arsenal fikk gjennom en overgang etter at fristen hadde gått ut. Og det var ikke bare godkjennelsen som dro ut.

Ifølge flere engelske aviser leverte rett og slett Zenit St. Petersburg papirene sine etter at mandagens overgangsvindu stengte.

Burde ikke da overgangen vært stoppet?

Arsenal skal ha levert sine papirer i tide, men det skal ha vært detaljer i dokumentene som ikke var tilfredsstillende utfylt. I tillegg var altså ikke Zenits papirer på plass.

Det engelske fotballforbundet og Premier League skal ha vært usikre på hva som skulle skje, og advokater skal ha blitt innkalt for å se på jusen i det hele. Noen mente at selv om Arsenal har jaget Arsjavin i over et halvt år, så er det ingen unnskyldning for likevel ikke å holde seg innenfor den satte deadlinen.

Og selv om dårlig vær ga noen overganger noe ekstra tid, så kunne aldri Arsenal bruke den unnskyldningen. Arsjavin selv hadde jo vært i London siden lørdag.

- Vi hadde det meste...
Premier League forsvarer likevel avgjørelsen om å godta overgangen. Selv om det skjedde på overtid.

- Det meste av overgangen var i boks før overgangsvinduet stengte, sier en talsmann til Guardian.

- Denne informasjonen ble sendt til oss før vinduet stengte, legger han til.

Dermed ble altså Arsjavin Arsenal-spiller - selv om han kanskje ikke burde blitt det.

Zenit St. Petersburg hevdet tirsdag at de fikk 15 millioner pund fra Arsenal for overgangen, og også 1,5 millioner pund fra Arsjavin selv. Spilleren selv hadde egentlig et bonuskrav på en halv million pund også, men Zenit slipper også å betale ham det.

Arsenal har ikke villet si noe om pengene involvert, men Arsjavin ble uansett helt sikkert klubbens dyreste kjøp noensinne.

Sylvain Wiltord, som ble hentet for 13 millioner pund fra Bordeaux i 2000, falt dermed ned på 2. plass.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).