RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Klager Molde inn for NFF

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Norske supportere er luta lei av speakeren på Molde stadion. Tirsdag sender de en offisiell klage til Norges Fotballforbund (NFF).

Norsk Supporterallianse (NSA) er lei av at Molde spiller musikk under klubbens hjemmekamper. Dråpen som fikk begeret til å renne over, var da Molde svarte med ”Snikkerbua falleri fallera” da Rosenborgs Azar Karadas ble utvist på nye Molde stadion i helga.

- Hisser opp stemningen

- Det er håning av Karadas, og bidrar til å hisse opp stemningen. En annen ting er at det ifølge gjeldende regler ikke er lov til å spille musikk under kampene. I løpet av tirsdagen sender vi en offisiell klage på Molde til NFF, sier talsmann for NSA, Richard Jansen, til TV 2 Nettavisen.

HTML EMBED
SI DIN MENING:
Er du positiv til at musikk spilles under Tippeliga-kampene?
Ja
Nei

Se resultat

- Molde - RBK er i utgangspunktet en såkalt risikokamp. Ved å håne en motstander er speakeren faktisk en sikkerhetsrisiko. Molde-fansen er også i mot dette, og har hatt flere møter med klubben om dette. Likevel har ingenting skjedd, legger han til.

- Vi ble forbannet da vi hørte snutten bli spilt, men er allerede seriemestre og for oss betyr det egentlig ikke så mye. Men tenk hvordan reaksjonen kunne vært hvis Molde hadde møtt et lag med kniven på strupen, sier RBK-kjernens leder, Christian Brøndbo.

Tornekrattet har nærmest gitt opp sin egen klubb.

- Vi vil ikke at klubben skal spille musikk under kampene. Vi har sendt flere klager, men de sier bare at musikken skaper stemning. Vi er uenige. Det dreper stemningen. Da sier de at det skaper stemning blant de som ikke synger. Det er vi også uenig i. Dette må NFF ordne opp i, sier Tornekrattets pressetalsmann, Sverre Mauseth, til TV 2 Nettavisen.

Var forsanger

Også på Aspmyra (Bodø/Glimt), Alfheim (Tromsø) og Stavanger stadion (Viking) har det tidligere vært problemer med speakeren, selv om det skal ha blitt bedre på de to siste arenaene det siste året. Jansen kan fortelle om flere skrekk og gru-eksempler på dårlige speakere som bryter NFFs lov.

- Under opprykkskampen mellom Tromsø og Aalesund på Alfheim i fjor fungerte speakeren nærmest som forsanger for publikum de siste 20 minuttene. Dommeren vurderte da å stoppe kampen. I en UEFA-cupkamp på Stavanger stadion har dommeren også stoppet kampen på grunn av dette, sier Jansen.

- Det er enkelt å endre, forbundets regler sier at det ikke er lov og det irriterer fansen. Likevel fortsetter enkelte klubber med dette. Når klubbene ikke følger reglene, hvorfor skal vi da følge reglene, undrer Jansen.

- Vi vil helst ikke være politi

Fotballforbundet er ikke lystne på å opptre som politi mot Molde, selv om de mener Karadas-eksempelet vitner om uprofesjonalitet.

- Det er lov til å spille en snutt musikk ved scoringer, men ellers anbefaler vi klubbene å ikke bevege seg i grenseland. Arrangørene har et stort ansvar med å holde temperaturen nede, og hvis det stemmer at man spiller ”snikkarbua” da en motstander blir utvist, så er ikke det noe som får meg til å tenke på ordet profesjonelt, sier arrangementsansvarlig i NFF, Dag Vestlund, til TV 2 Nettavisen.

- Enten er det lov eller så er det ikke lov. Vi er ikke Klanen - vi er bare 200 syngende supportere og har ikke makt nok i denne saken. Her må NFF si i fra, og bøtelegge hvis det ikke er lov, sier Tornekrattets pressetalsmann videre.

Vil vurdere endring

NFF vil ta kontakt med Molde så fort de mottar NSAs klage, og har myndighet til å pålegge klubben å kutte ut disse klippene. Så spørs det om de vil bruke den.

- Det kan selvsagt diskuteres om bruken av "snikkarbua" var rett, men blant den store majoriteten av publikum ble den sett som morsom. Det var forøvrig første gangen vi brukte den i år. Ellers har vi hatt besøk av både Per Ravn Omdal og Karen Espelund i år, og forelagt problemstillingen til dem, men de har sagt at de egentlig ikke kan forstå problemet etter å ha sett kamper hos oss. Jeg føler vi har vårt på det tørre, sier Moldes arrangementssjef, Aadne Orvik, til TV 2 Nettavisen.

- Får vi en klage så må vi selvfølgelig se på den. Selv så opplever jeg det ikke dit hen at vi hisser opp andre, men kommer det en klage skal vi, som sagt, selvfølgelig se på den, sier Moldes styreleder, Oddne Hansen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere