For to år siden var det svært mange som klaget på dårlig bildekvalitet på sendingene fra fotball-EM. Problemene skal langt på vei ha vært sporet tilbake til problemer med konverteringen av HD-sendinger til vanlige norske TV-sendinger.

To år har gått siden den gang, og et nytt stort mesterskap er i gang.

Sliter med bildekvalitet
Og igjen opplever norske fotballfans at kvaliteten på TV-sendingene ikke er som det skal. For mens bildekvaliteten er upåklagelig i HD-kanalene til både TV 2 og Viasat, så sliter mange med til dels svært dårlig bildekvalitet på sendingene til Viasat 4.

Har du opplevd problemer? Si din mening i diskusjonsfeltet under!

- Det har vært et problem hos enkelte distributører, og vi har fått inn en del klager på dette. Vi er ikke helt sikker på hva det skyldes, men det kan være bitrate, sier presseansvarlig Øystein Hygen Christensen i Viasat til Nettavisen.

Han sier at de har konstatert at bildekvaliteten på TV 2 har vært bedre enn hos Viasat 4, og at dette langt på vei skyldes båndbredden (bitraten) kanalen distribueres på.

Leter etter løsninger
- Men problemene er ikke tydelig på samme måte på for eksempel Champions League?

- Vi har sendt med samme bitrate på TV3 og Viasat 4 i alle år, men nå ser vi at enkelte melder om at bildekvaliteten ikke er på topp. En SD-sending skal fortsatt gi et godt bilde - det skal ikke være uklart, og vi er i dialog med ulike distributører for å finne løsninger for å få opp bildekvaliteten, sier Hygen Christensen.

Spekulerer de i at kunder vil oppgradere?
- På Viasat Sport HD er bildekvaliteten veldig bra, så vi får bare oppfordre folk til å nyte fotballen der, sier han.

- Det kan jo nesten høres ut som dere spekulerer i problemene for å folk til å betale for HD-kanalen?

- Nei, det ligger ingen taktikk bak dette. Vi håper å finne en løsning for dette så raskt som mulig, slår pressesjefen fast.