RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AFP/Scanpix

Klager på VM-ballen

- Den er som en strandball man kjøper på Statoil, klager Sveriges keeper 11 dager før VM-sluttspillet starter.

Andreas Isaksson er ikke fornøyd med ballen som skal brukes under VM-sluttspillet i Tyskland. Den følger i fotsporene til balltypen som ble brukt under EM i Portugal, hvilket betyr at den er limt sammen i stedet for sydd. Det favoriserer skytterne og gjorde det vanskeligere for målvaktene.

VM-ballen er laget med samme teknologi, men ifølge Aftonbladet er alle egenskapene forsterket.

- Den er rundere enn noen annen fotball tidligere har vært, sier René Skytte i Adidas, som har laget ballen.

- Den er så lett, og flyr litt som den vil. Den er som en strandball man kjøper på Statoil, sier Andreas Isaksson til den svenske avisen etter å ha trent med ballen i den drøy uke.

Isaksson regner med at den nye ballen kommer til å påvirke hans spill under VM-sluttspillet i Tyskland, og fastslår allerede nå at han oftere vil slå vekk ballen i stedet for å forsøke å holde den i fast grep etter skudd fra motstanderen.

David Beckham, som er sponset av Adidas, mener at ballen går dit du vil den skal gå. Anders Svensson, en av Sveriges dyktigste frisparkskyttere, er ikke helt enig.

- Den føles veldig lett, og det blir et skikkelig trykk om du treffer riktig. Man kan skyte fra hvor langt som helst. Men jeg vet aldri hvor den tar veien, sier Svensson til Aftonbladet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere