*Nettavisen* Sport.

Klanen og VIF med ølrekord

Foto: (foto: Scanpix)

Aldri har Klanen og Vålerenga tjente mer på øl. VIF-puben Bohemen omsatte for 9,3 millioner og gikk 1,2 millioner i pluss i fjor.

16.09.05 11:21

Fotballpuben har økt inntektene fra 5,3 millioner i 1999 til rekordhøye 9,3 millioner i fjor. Det gir klingende mynt til Klanen og Vålerenga, som fikk sin del av utbyttet på 1,1 millioner.

- Vi er kjempefornøyde, og er den klart beste fotballpuben her i by'n. Det er derfor det går så bra, sier Klanen-talsmann Kjell Grønningen til TV 2 Nettavisen.100.000 liter i året
Han er også daglig leder av Bohemen, og anslår at det går med 100.000 liter øl i året.

- Vi er en allround-orientert fotballpub med litt Vålerenga-orientering, betegner han suksesskonseptet.Mens Klanen eier 12 prosent av aksjene, sitter Vålerenga Ishockey AS og Vålerenga Ishockey på til sammen 15, 33 prosent. Vålerenga Fotball eier 5 prosent av aksjene, mens Vålerengens Idrettsforening har 2,33 prosent og Vålerenga Håndball eier 1 prosent av Bohemen-aksjene.

- Fotballen eide mye mer av aksjene, men de solgte seg ned rundt 1999. Nok en god Vålerenga-avgjørelse, ler Grønningen.

Enga trenger penga
Han anslår at fotballdelen av Vålerenga satt med rundt 25 prosent. Sikkert er det iallfall at Klanen slo til og kjøpte seg opp.

- Klanen eier jo også i Sjappa (Vålerengas supporterbutikk, journ. anm.), og jo mer vi får inn fra Bohemen og Sjappa, jo mer får supporterne igjen. I tillegg har jo Klanen brukt penger på å støtte klubben innimellom. Det er godt å ha penger når man støtter Vålerenga, for vi vet aldri når neste krise kommer, ler Klanen-talsmannen.

Hovedaksjonær i Vålerenga-puben er utelivsselskapet Glade Gutter AS, som eier 64,33 prosent.

PS: Klanen eier 50,2 prosent i Sjappa, som i fjor nesten doblet omsetningen sin til 10,7 millioner. Sjappa gikk 1,1 millioner i overskudd. Resten av aksjene er fordelt mellom ulike idretter og aksjeselskaper i Vålerenga-systemet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.