Gå til sidens hovedinnhold

Klanen rister på hodet av Andresen-kritikk

Klanen er ikke enig med sin tidligere talsmann i at Martin Andresen bør sparkes.

Tidligere Klanen-talsmann Kjell Grønningen gikk torsdag til frontalangrep på Vålerenga-trener Martin Andresen.

I et åpent brev krever den tidligere supporterlederen Martin Andresens avgang som Vålerenga-trener.

«Fire år med dette regimet er mer enn nok, se bare på publikumstallene våre, og da snakker vi ikke om «solgte» billetter. Folk flest er lei og gidder ikke bruke tid på å se maling tørke, og tror ikke lenger på fagre løfter om at alt skal bli så mye bedre når bare spillerne får trent litt. Gi oss en trener som kan få ut potensialet til våre yngre «talenter», spillere som alle enten har stagnert, blitt solgt eller lånt ut» skriver han i brevet.

- Martin er ikke problemet
Grønningen får ikke støtte av Svein Erik Bakke, nåværende talsmann i Klanen.

- Det er ikke alltid det er trenerne som bør gå når det butter, men kanskje det heller er de som ansetter treneren som bør se seg selv i speilet. Kjell var også tidlig ute med å kreve Kjetil Rekdals avgang, og han endte opp med å få en av de beste trenerkarrierene i Vålerenga gjennom tidene. Kjell var tidlig ute den gangen, også, og jeg tror ikke Martin er problemet, sier Bakke til Nettavisen.

Kjetil Rekdal var nemlig i lignende situasjon i 2005 som Martin Andresen er i dag. Grønningen var misfornøyd med Rekdal, og sendte avgårde en kraftsalve med flere likhetstrekk til den Andresen nå får rettet mot seg.

Rekdal husker godt kritikken fra Kjell Grønningen et år før han vant seriegull. Han vil ikke uttale seg om situasjonen i Vålerenga i dag, men sier følgende om kritikken han fikk den gangen.

- Jeg lot meg ikke påvirke av det. Jeg lar meg aldri påvirke av kritikk, og som trener kan man ikke bry seg om hva utenforstående måtte mene. Det vil aldri skje at alle er fornøyde med deg, og det er sikkert noen som ikke er fornøyd med det jeg gjør i Aalesund også, sier Rekdal til Nettavisen.

- Mange årsaker
Klanen-talsmann Bakke tror det er andre årsaker enn Martin Andresen til at Vålerenga hadde en middelmådig sesong og til slutt havnet på syvendeplass.

- Vi skal ikke blande oss i det sportslige, akkurat som Vålerenga ikke skal blande seg i hvordan vi lager liv på tribunen. Det er mange årsaker til at det ikke har gått bra i år, og fotballen er kompleks. Men vi har ikke gjort det så bra som mange hadde håpet og trodd, sier han.

- Har du tillit til Martin Andresen?

- Jeg har tillit til at han selv vet når han ikke har noe mer å bidra med, og at han er proff nok til å gå av når det er tilfelle.

- Tåler Andresen en ny syvendeplass?

- Nei, vi må lenger opp på tabellen neste sesong. Det må bedring til, og det tror jeg det blir. Nå får vi tilbake «Mos», og sammen med Veigar Pall Gunnarsson kommer vi til å gjøre det bedre. Jeg har tro på at de to kan finne tonen og bøtte inn mål, akkurat som Gunnarsson gjorde sammen med Nannskog i Stabæk.

- Naturlig at spillere stagnerer
- Grønningen argumenterer med at Andresen ikke får ut potensialet til talentene i klubben. Hva tenker du om det?

- Det er naturlig at spillere stagnerer, og det er få som har kjempefremgang hele tiden. Jeg har tro på ansettelsen av André Bergdølmo, som skal jobbe med enkeltspillere. Man kan ikke behandle alle likt, og man må tilpasse treningen. Det er som Åge Hareide en gang sa, det hjelper ikke at alle er kjempegode til å løpe opp en bakke, når man ikke klarer å håndtere en ball, sier han.

Martin Andresen lar seg ikke stresse av Grønningens meninger.

- Han jobber som bartender på Bohemen, og er sikkert flink til det. Han har et image han skal opprettholde, han vil være en «korrekt supporter» i sitt eget bilde. Folk har ulike agendaer. Grønningen er supporter, og ikke opptatt av hvordan VIF skal se ut, eller hvordan man driver en fotballklubb. Det har han ikke peiling på, sier Andresen til VG.

Er Martin Andresen trygg i Vålerenga-jobben? Diskuter under.

Kommentarer til denne saken