Gå til sidens hovedinnhold

Klanen: Vi har hatt griseflaks

Vålerenga eller Start. Én av dem blir seriemestre. TV 2 Nettavisen har latt de to supporterklubbene komme med noen siste ord før alt avgjøres.

Det blir oss
Av Kjell Grønningen, Klanen

Trykk her for å lese Start-fansens innlegg.

Blir man seriemester er det fordi man etter endt sesong er det laget som til sammen gjennom 26 serierunder har kapra flest poeng. Da er man per definisjon Norges beste lag. Det samme gjelder selvfølgelig om det skulle være VIF som tilfeldigvis var på tabelltopp da seriespillet brått slutta.

Mulig vi ikke har vært så gode i det siste, men meg bekjent er det like viktig å vinne på sommeren som det er på høsten, man får faktisk tre poeng for seier på den tida av året også. I fjor røyk vi så nærme målstreken som det overhodet er mulig å komme. Det var bittert, men vi følte allikevel at sølv var alt annet enn nederlag.

I fjor var det ikke det.

I år har Rosenborg ikke helt ligna på seg selv, noe som har gitt oss og andre topplag bortimot fritt spillerom i kampen om seriegullet. Hadde vi grepet denne muligheten og forvalta den klokt, hadde vi vært seriemestere for to runder siden. Det har vi ikke gjort, og vi må derfor reise til Skien vel vitende om at det er Start som har overtaket og at det er de som selv kan avgjøre kampen om gullet.

Det vi skal være glade for er det faktum at vi fremdeles er med i gullkampen etter å ha misbrukt matchball på matchball og sjanse etter sjanse.

Griseflaks har vi hatt og elendig har vi spilt.

Det vi imidlertid skal være aller mest glade for er at ikke Lyn har benytta den sjansen de gang på gang har blitt forært, tenke seg til seriegull til Henning Berg, Morgan Andersen og resten av gjengen fra Oslo vest. Det hadde ikke vært til å leve med og ville garantert fått konsekvenser for noen av våre ansvarlige ledere, for ikke å snakke om trenere.

Heldigvis slapp vi dette helt totalt utenkelige scenarioet, det finnes tydeligvis en gud.

Start har vært meget gode denne sesongen, og skulle det vise seg at det til slutt blir de som vinner, tror jeg ingen av oss i Vålerenga har noe særlig å utsette på det. Her har Tom Nordlie fått til noe han ikke fikk til hos oss. Jeg tar ihvertfall av meg alle hattene.

Dessverre hjelper det ikke en dritt å ha en hel nasjon i ryggen før en avgjørende kamp, når dommeren blåser i fløyta er det uansett 22 menn og noen skarve innbyttere som skal avgjøre det hele. Eller kanskje blir det dommeren som får det siste ordet.

Det har hendt før.

Jeg tror vi vinner fordi vi holder hodet kaldt borte i Skien, og fordi vi har erfaring med disse typene ”skjebnekamper”.

Start spiller hjemme og kommer garantert til å merke presset fra et fullsatt stadion som ikke har opplevd smaken av gull på 25 år.

Fram med sølvslipset, Erik Fransisco Soler!

Gullet havner i hovedstaden.

Fordi vi, etter vår mening, fortjener det.

Reklame

Vårens kuleste sneakers til herre

Kommentarer til denne saken