Torsdag var det klart for Gerrards første pressekonferanse som Aston Villa-manager, etter at han tok over klubben under landslagspausen.

- Først og fremt er det et ekstremt stolt øyeblikk fra mitt personlige perspektiv. Det er en virkelig ære å bli hovedtreneren og manageren for denne fotballklubben, åpnet Gerrard.

Les også: Denne listen skaper hodebry for Klopp

- Veldig urettferdig

Underveis i seansen fikk Gerrard, ikke overraskende, spørsmål om gamleklubben Liverpool.

- Er påstandene om at Villa bare er et springbrett for Liverpool urettferdige? spør en journalist til stede.

- Veldig urettferdig. Du vil aldri høre meg si at det er et springbrett. Jeg er beæret og stolt over å være i denne posisjonen. Jeg vil være 100 prosent forpliktet og mer, svarer Gerrard.

- Det er ingenting i veien med drømmer og ambisjoner, men de (Liverpool) har en verdensklassetrener akkurat nå og hvis han hadde signert en livsavtale her og nå hadde jeg vært veldig glad, fortsetter han.

Les også: Balotelli fikk Ferdinand til å rase: - Jeg ønsket å drepe ham

- En vanskelig beslutning

Gerrard kommer fra jobben som manager i skotske Rangers, hvor han ledet laget tilbake til topps forrige sesong etter ni strake seriemesterskap for Celtic.

Han innrømmer at det ikke var en enkel avgjørelse å forlate klubben.

- Det var en vanskelig beslutning og jeg dro helt klart med et tungt hjerte. Jeg bygde noen fantastiske vennskap oppe i Rangers. Det er en klubb jeg har enorm respekt for.

Les også: Torsdagens Premier League-rykter

Etter spørsmål om både Liverpool og Rangers, var imidlertid Gerrard tydelig på at han ikke ville snakke om sin tidligere - og muligens framtidige - klubb.

- For cirka ti dager siden kom muligheten til å havne i en annen ikonisk klubb, og jeg synes det er viktig å sørge for at denne pressekonferansen handler om Aston Villa, sier Gerrard.

Lørdag får Gerrard debuten sin som Villa-manager. Da kommer Brighton på besøk klokken 16.00.