RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Klar Brækhus-seier

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Cecilia Brækhus slo dominikaneren Oxandia Castillo på teknisk knockout i weltervekt lørdag kveld.

Dermed forsvarte hun sine tre VM-belter.

Seieren var klar da kampen ble stoppet etter 1.51 minutt ut i niende runde. Castillo åpnet offensivt og slo godt fra seg, men var sett under ett sjanseløs mot Brækhus.

Den norske bokseren fikk en litt urolig start da Castillo viste gode eksempler på råskapen sin i åpningsrunden. 18-åringen er kjent for å ha stor slagkraft.

Brækhus lot sin unge motstander tømme seg litt. Etter hvert tok hun selv over og traff godt med flere slag.

– Takk til alle som støttet meg i Frederikshavn. Dette var tøft. Jeg måtte sette meg i respekt, for det hadde vært nytteløst å danse rundt henne. Dette var en stor utfordring, sa Brækhus til Viasat 4.

I de fire siste runden så Castillo tydelig preget ut, men dommeren lot kampen gå videre. Da det gjensto ni sekunder av nest siste runde, var det stopp for dominikaneren. Det var ikke lenger forsvarlig å fortsette.

Brækhus står med 23 proffseier i karrieren. Hun står fortsatt uten tap. For tolvte gang klarte hun å forsvare mesterbeltene sine.

Slik var VM-kampen i weltervekt mellom bokserne Cecilia Brækhus og Oxandia Castillo runde for runde:

1. runde:

Begge gikk veldig offensivt ut og fyrte løs med slag. Castillo viste eksempler på råskapen sin og drev Brækhus bakover uten å treffe. Brækhus beveget seg rutinert. Brækhus traff bra i slutten av runden, som bar preg av skikkelig krig mellom bokserne. 10-9 til Brækhus.

2. runde:

Brækhus gikk rett på Castillo med en slagserie. Så ble det litt holding og klenging. De to byttet slag, og Brækhus traff mest. Brækhus traff godt, mens Castillo slo i lufta. Etter litt holding traff Brækhus med en venstre i sluttsekundene. Brækhus 10-9 igjen.

3. runde:

Brækhus stupte mot Castillo igjen. De to kom inn i en skikkelig slagveksling uten at noen traff skikkelig. Brækhus traff med en solid høyre. En uppercut og en venstre gikk også inn. Brækhus unnvek flott og var ikke der da Castillo slengte ut sine slag. Ny 10-9 seier til Brækhus.

4. runde:

Litt roligere start på runden, men Brækhus løste ut og fikk inn et par treffere. Brækhus irriterte hele tiden Castillo med sin rette venstre. Hun var også flink til å følge opp med treffere. Brækhus traff med en høyre sving som rystet Castillo. Motstanderen brukte mye krefter på slag som aldri traff, men krigen fortsatte også i denne runden. 10-9 til Brækhus.

5. runde:

Castillo først ute, men Brækhus kontret og fikk inn to gode treffere. Brækhus fintet inn en høyre som ble etterfulgt av litt klenging. Tempoet falt litt etter at de første fire rundene var som et fyrverkeri av en boksekamp. Castillo bommet i avslutningen, mens Brækhus traff. Den norske mesteren klart i føringen og vant også denne runden 10-9.

6. runde:

Brækhus traff med sin rette venstre og unngikk samtidig Castillos utfall. Castillo fikk inn en treffer, men måtte også tåle et kroppsslag tilbake. Brækhus sto i dobbeltguard, mens Castillo prøvde seg med et par litt kraftløse slag til kroppen. Flott høyrekombinasjon fra Brækhus gikk inn i sluttsekundet. Ny 10-9 runde til Brækhus.

7. runde:

Brækhus fikk inn en høyre og fulgte opp med enda et par treffere. Klenging. Castillo slet med å etablere noe forsvar og måtte ta imot mye. Hun kikket mot ringhjørnet sitt, men der kunne de heller ikke hjelpe. 10-9 til Brækhus.

8. runde:

Begge forsøkte seg med slag, men det endte opp i holding. Castillo var tydelig sliten og ikke så lysten på å bokse mer. Begge fikk tilsnakk for klengingen. Deretter traff Brækhus, som beveget seg fint og danset rundt, men som også gikk på en liten treffer. Mer klenging. Begge bommet og holdt tak i hverandre. Runden avsluttet med infight og forsøk på slag uten at noen traff. 10-9 til Brækhus.

9. runde:

Brækhus åpnet med å treffe med en høyre. Castillo klengte seg på henne, men hadde kviknet litt til. Castillo gikk på en skikkelig treffer og vaklet, men limte seg fast i den norske mesteren. Castillo fikk tilsnakk og måtte ta imot flere treffere fra Brækhus. Dommeren gikk så inn og stoppet kampen. Castillo måtte ta imot mye og var forsvarsløs. En svært solid seier til Cecilia Brækhus, som nok en gang viste at hun er verdens beste kvinnelige bokser uansett vektklasse.

Cecilia Brækhus beholder alle de tre mesterbeltene sine og er fortsatt ubeseiret som profesjonell etter 23 kamper. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere