RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Klar for å skrive OL-historie

Foto: Junge, Heiko / NTB Scanpix
Sist oppdatert:
Etter mange års kamp går endelig OL-drømmen i oppfyllelse for Anette Sagen (28) kommende vinter.

11. februar blir et historisk øyeblikk for både OL og hoppsporten. Da skal kvinnene i aksjon i normalbakken i Sotsji.

- Jeg vet ikke helt hva jeg skal forvente når jeg kommer til OL. Jeg har bare sett det på TV tidligere. Det er i utgangspunktet et vanlig hopprenn, men rammen rundt er ufattelig stor. OL er det største som finnes i idrettsverdenen, og jeg gleder meg ekstremt mye, sier Sagen til NTB.

Hun prøvde bakken under verdenscupen i fjor. Da fikk hun en tredjeplass.

- Bakken var ganske lik den i Midtstuen, og jeg liker den kjempegodt. Er du i form, hopper du bra overalt, men det er greit å ha vært der før.

Konflikter
Veien til OL har vært ikke vært enkel for de kvinnelige hopperne. Konfliktene med toppene i Den internasjonale olympiske komité (IOK) og hoppledere har vært mange, men Sagen og co. har stått på kravene.

- Siden det første VM-et i 2009 er det gått slag i slag. Den tunge perioden var de fire-fem årene før det, men det var verdt det. Vi skal inn i den tredje verdenscupsesongen, har hatt tre VM og skal være med i OL. Vi har begynt å komme oss i storbakken, og nivået er høyere enn noensinne. Jeg skulle bare ønske at jeg var ti år yngre, smiler 28-åringen.

De kjempet også for å få bli med i Vancouver-OL, men fikk ikke lov. Likevel ga de aldri opp.

- Vi trodde virkelig på det foran Vancouver, men det gikk ikke sånn. Vi mistet ikke troen. Da det ikke ble Vancouver, skjønte vi at det ville bli Sotsji, forteller Sagen.

Blir tatt seriøst
Hun føler kvinnehopperne endelig er i ferd med å bli akseptert. Verdenscupen er blitt utvidet til 19 renn denne sesongen.

- FIS (Det internasjonale skiforbundet) tar oss veldig seriøst. Nå jobber vi for å få blandet lagkonkurranse på programmet i OL i 2018. Det går riktig vei, og alle drar i samme retning. Sporten er begynt å bli større.

På kvinnedagen 8. mars skal de hoppe i Holmenkollen. Verdenscupavslutningen går for både kvinner og menn i Planica to uker senere. Sagen håper på flere rennhelger sammen med gutta i framtiden.

- Jeg håper det blir mer samlet, slik som i langrenn. Da kan vi få litt drahjelp fra populariteten deres, spesielt i Mellom-Europa, sier hun. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere