TV 2 Nettavisen følger den 14. etappen direkte her.

Lance Armstrong har stø kurs mot sin sjuende seier i Touren. Ni dager før han pensjonerer seg, har amerikaneren full kontroll på sine argeste rivaler. Michael Rasmussen er riktignok bare 38 sekunder bak, men "Big Lance" frykter ikke Rabobank-rytteren nevneverdig.

- Tidsdifferansen er mindre enn den har vært de andre årene, men uansett hva som skjer de neste to dagene, gjenstår en lang tempoetappe mot slutten, sier Armstrong.

Frykter varmen
Han vet at Rasmussen kan utgjøre en trussel i de steintøffe stigningene på grensen mot Spania, men er selvsagt også klar over at dansken ikke har noe han skal ha sagt på tempo.

En ting Armstrong derimot frykter mer enn Rasmussen, er den stekende heten som herjer lengst sør i Frankrike for tiden. For to år siden skapte varmen problemer for ham nettopp i Pyreneene. Den gang tapte Lance 19 sekunder på Jan Ullrich på Plateau de Bonascre, ikke langt fra lørdagens målgang i Ax-3 Domaines.

- Alle lider når det er så varmt, men for enkelte er det verre enn for andre. Det bekymrer meg, og jeg må være ekstra påpasselig med å få i meg væske, understreker Armstrong.

- Det blir to harde dager, trolig de to tøffeste i hele årets Tour. Spesielt nå som den intense varmen har kommet for fullt. Jeg ønsker meg et skikkelig regnskyll, men det får vi vel ikke. Vi må være forberedt på ekstrem varme.

Hard klatring
Lørdagens 220,5 kilometer lange etappe går fra Agde til Ax-3 Domains. Rytterne skal over 2001 meter høye Port de Pailhéres, før stigningen opp mot Ax. Søndag er det duket for hele seks fjelltopper på vei mot Pla d'Adet.

- Port de Pailhéres er kanskje ikke det mest berømte fjellet på Touren, men klatringen er knallhard. Og på søndag skal vi opp til Plat-d'Adet. Det er veldig langt, veldig bratt og veldig smalt. En ekstremt tøff etappe, mener Discovery-rytteren.

Armstrong mener også at stigningene i Pyreneene er av en sånn art at de favoriserer en annen type ryttere.

- De er annerledes enn alpene, kortere og brattere. Det favoriserer en lettere, mer eksplosiv rytter.

Og det er en beskrivelse som passer godt på Michael Rasmussen.