RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AM (©TDWSport.com)

Klar for Giro d'Italia

Sist oppdatert:
- Det blir utrolig hardt, forteller Alberto Contador (28).

Tirsdag kom den endelige bekreftelsen: Alberto Contador stiller til start under giroåpningen i Torino den 7. mai.

- Giroen er mitt første store mål denne sesongen, bekrefter Contador overfor La Gazzetta dello Sport.

- Jeg kikket på etappene på nett i forrige uke. Det ser hardt ut. Utrolig hardt! Det er ikke én, mens seks dronningetapper, forteller han videre.

Sterk i Portugal
Contador ble nylig frifunnet av RFEC (det spanske sykkelforbundet) etter å ha fått i seg det forbudte stoffet clenbuterol under fjorårets Tour de France.

Fremdeles kan kjennelsen ankes, men inntil det skjer, og den blir ferdigbehandlet, kan Saxo Bank-rytteren stille i rittene han ønsker.

Comebacket ble unnagjort med 4. plass sammenlagt under Algarve rundt.

Oppkjøring til Tour de France
Spanjolen ønsker å bruke Giro d’Italia som en viktig test i forkant av det bebudede tittelforsvaret i Tour de France en drøy måned senere.

Årets ritt ble for øvrig presentert under en seanse i London tirsdag formiddag. Der var Mark Cavendish og den tidligere fotballspilleren, Gianluca Vialli, hentet inn for å kaste glans over arrangementet.

Ruten inneholder blant annet sju fjelletapper. I den tøffeste delen av rittet, skal rytterne i tur og orden bestige Grossglockner, Monte Zoncolan og Val di Fassa.

Lidenskap uten like
28-åringen vant rittet 2008. Det året vant han også Vuelta a España. I tillegg har han vunnet Tour de France sammenlagt ved tre anledninger, men han fastholder at han setter mest pris på det italienske etapperittet:

- Her finner man en lidenskap langs veien som ikke finnes andre steder. Publikum kommer ikke bare for å se rytterne passere. De forstår sykling og hvordan idretten vår fungerer, mener Contador.

Han ble også spurt om sjansene for at han stiller til start under Tour de France-starten i Vendée den 2. juli:

- Det står på planen min. Vi får se om jeg kan stille, avslutter han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere