Gå til sidens hovedinnhold

Klar for Giro d'Italia

- Det blir utrolig hardt, forteller Alberto Contador (28).

Tirsdag kom den endelige bekreftelsen: Alberto Contador stiller til start under giroåpningen i Torino den 7. mai.

- Giroen er mitt første store mål denne sesongen, bekrefter Contador overfor La Gazzetta dello Sport.

- Jeg kikket på etappene på nett i forrige uke. Det ser hardt ut. Utrolig hardt! Det er ikke én, mens seks dronningetapper, forteller han videre.

Sterk i Portugal
Contador ble nylig frifunnet av RFEC (det spanske sykkelforbundet) etter å ha fått i seg det forbudte stoffet clenbuterol under fjorårets Tour de France.

Fremdeles kan kjennelsen ankes, men inntil det skjer, og den blir ferdigbehandlet, kan Saxo Bank-rytteren stille i rittene han ønsker.

Comebacket ble unnagjort med 4. plass sammenlagt under Algarve rundt.

Oppkjøring til Tour de France
Spanjolen ønsker å bruke Giro d’Italia som en viktig test i forkant av det bebudede tittelforsvaret i Tour de France en drøy måned senere.

Årets ritt ble for øvrig presentert under en seanse i London tirsdag formiddag. Der var Mark Cavendish og den tidligere fotballspilleren, Gianluca Vialli, hentet inn for å kaste glans over arrangementet.

Ruten inneholder blant annet sju fjelletapper. I den tøffeste delen av rittet, skal rytterne i tur og orden bestige Grossglockner, Monte Zoncolan og Val di Fassa.

Lidenskap uten like
28-åringen vant rittet 2008. Det året vant han også Vuelta a España. I tillegg har han vunnet Tour de France sammenlagt ved tre anledninger, men han fastholder at han setter mest pris på det italienske etapperittet:

- Her finner man en lidenskap langs veien som ikke finnes andre steder. Publikum kommer ikke bare for å se rytterne passere. De forstår sykling og hvordan idretten vår fungerer, mener Contador.

Han ble også spurt om sjansene for at han stiller til start under Tour de France-starten i Vendée den 2. juli:

- Det står på planen min. Vi får se om jeg kan stille, avslutter han.

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre

Kommentarer til denne saken