RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Klar for rally med ny bil

Foto: Privat (ANB)
Andreas Mikkelsen er i svært godt humør etter å ha testet sin nye Ford Fiesta S2000.

Andreas Mikkelsen testet sin splitter nye Ford Fiesta S2000 hos M-Sport i England i helgen, og nå kribler det i både ben og armer hos rallytalentet for å komme til start i et skikkelig rally med bilen.

- Vi kjørte 125 km på grus med bilen i England i går, og det var bare helt fantastisk. Det har vært litt utvikling på bilen siden vi kjørte en maken bil i Rally Sverige i vinter, og jeg fikk virkelig en god følelse under testen, sier Mikkelsen, som debuterer med sin nye bil i Rally Sardinia den første helgen i juni.

- Vi har et omfattende samarbeid med dekkfabrikanten Hankook, og de har utviklet et helt nytt grusdekk som vi også testet for første gang. Det føltes veldig bra, så med den pakken vi nå har, en svært konkurransedyktig bil, et meget godt dekk og M-Sport, som et av verdens mest profesjonelle rallyteam bak oss, så er jeg virkelig optimist. Jeg gleder meg til første løp, sier Mikkelsen.

Sammen med kartleser Ola Fløene skal 20-åringen kjøre sju løp i den populære rallyserien IRC i år. Når de debuterer i Rally Sardinia kan TV-seerne følge dem live på flere av fartsetappene på Eurosport.

Super 2000 er rallybiler med toliters motorer uten turbo. Bilen Mikkelsen og Fløene skal kjøre i år, en Ford Fiesta S2000, er utviklet av britiske M-Sport i nært samarbeid med Ford. Bilen er firehjulsdreven, og har en firesylindret Ford Duratec motor som yter rundt 280 HK, med elektronikkstyring fra Cosworth. Det er en sekstrinns sekvensiell girkasse i bilen som er utviklet av X-track i samarbeid med M-sport.

Super 2000-bilene er basis for det som fra neste år blir WRC-biler. Da vil bilene ha 1600 ccm turbomotorer, men ellers være slik som dagens S2000. (ANB)

Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere