Ruben Yttergård Jenssen skal være klar for den tyske klubben Kaiserslautern. Det melder blant andre TV 2.

Senere tirsdag bekreftet også Yttergård Jenssen selv via netsamfunnet Twitter at han er klar for den tyske klubben.

«Da var det i boks. Blir utrolig spennende med nye utfordringer i en stor klubb. Kjempeglad for at TIL gir meg denne muligheten og får penger for meg. Har hatt åtte fantastiske år på A-laget i TIL, spilt med over 90 forskjellige spillere, fått venner for livet og opplevelser jeg aldri vil glemme. Stor takk til alle i TIL, supportere, frivillige og alle andre som har støttet meg», skriver han.

Det har lenge vært kjent at midtbanespilleren har vært i samtaler med klubben og nå skal altså avtalen være i boks.

Kaiserslautern spiller på nest øverste nivå i Tyskland og har tidligere hatt Kjetil Rekdal som hovedtrener. Det er en svært tradisjonsrik klubb.

iTromsø.no skrev mandag at Tromsø IL får rundt to millioner kroner i garantisum for Yttergård Jensen, og at totalsummen kan komme opp i fire-fem millioner.

Tromsø skal nemlig ha sikret seg en sum penger for hver kamp Jenssen spiller for den tyske klubben.

- Med en normal Ruben-prestasjon får vi rundt tre millioner kroner pluss videresalg. Med veldig gode prestasjoner både av Ruben og Kaiserslautern, kan vi sitte igjen med mellom fire og fem millioner kroner. Ja, hvis vi er heldige, da, sa sportssjef i TIL Svein Morten Johansen til iTromsø mandag.

Ifølge TV 2 skal avtalen mellom Jenssen og Kaiserslautern strekke seg over tre år, og nordmannen får rundt tre millioner kroner i årslønn.

KONKURRANSE: Vil du vinne en New York Rangers-drakt signert av Mats Zuccarello Aasen? Alt du trenger å gjøre for å vinne, er å sende en mail med navn og adresse til [email protected]. Merk mailen med «Zuccarello». Konkurransen stenger 01. juli.

P. S: For å vinne må man være medlem av Nettavisen-sportens Facebook-gruppe. Trykk «like» for å bli medlem, hvis du ikke allerede har gjort det. Lykke til!