Etter å ha tangert bestenoteringen med en 22.-plass i lørdagens sprint gikk Stina Nilsson seg kraftig opp og ble nummer åtte på jaktstarten i IBU-cupen.

Nilsson, som skiftet idrett fra langrenn til skiskyting i fjor vår, var raskest av samtlige i sporet i slovakiske Osrblie.

Les også: Eckhoff med kommentar til NRK-ekspert etter nok et VM-gull: - Må ha noen år til på det

Med kun tre bom lå alt til rette for at hun kunne avansere 14 plasser fra sprintresultatet.

– Jeg synes det er veldig gøy å jage. Det er jo også gøy å få til så bra skyting og gåing i dag, sa hun til nyhetsbyrået TT.

– I går fant jeg ikke rytmen på standplass. Jeg må gjøre det i mitt eget tempo og ikke dras med i andres tempo. Jeg tok virkelig den tiden det krevdes på skytingen i dag, og det er jeg veldig fornøyd med, la Nilsson til.

Ragnhild Femsteinevik ble beste norske på jaktstarten. Hun havnet på 6.-plass, minuttet bak den tyske vinneren Vanessa Voigt.

I herreklassen gikk det vesentlig bedre. Håvard Gutubø Bogetveit greide riktignok ikke å forsvare lørdagens sprintseier, men Sivert Bakken tok 3.-plassen foran fem andre nordmenn.

Brødrene Aleksander og Filip Fjeld Andersen ble 4.- og 5.-mann, mens Erlend Bjøntegaard, Endre Strømsheim og Bogetveit fulgte på plassene bak.

Patrick Nawrath og Justus Strelow sikret tysk dobbeltseier.

(©NTB)