ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Norge ligger som nummer to i sin gruppe når det gjenstår to kamper av VM-kvalifiseringen.

Lørdag er Norge favoritter når Latvia kommer på besøk. I det motsatte oppgjøret tidligere i høst endte det 2-0 i Norges favør.

Les også: Nederland reagerer før skjebnekampen mot Norge: - Vi er forferdet!

- Det har jeg ikke tro på

Et scenario etter landskampene mot Latvia og Nederland er at Norge havner på like mange poeng som Tyrkia i kampen om andreplassen. Da kan målforskjellen bli avgjørende.

Solbakken er imidlertid tydelig på at det først og fremst handler om å slå Latvia.

– Det blir litt det samme som mot Gibraltar. Vi må ha samme inngang som vi hadde da, som var å vinne kampen. Det at det blir hektisk og jage er noe jeg tror blir vanskelig, det har jeg ikke noe tro på. For meg handler det om å vinne kampen, sier landslagssjefen på pressekonferansen.

Norge ligger før de to siste kampene to poeng foran Tyrkia og med fem mål bedre i målforskjell. Tyrkerne møter imidlertid langt svakere Gibraltar lørdag, før Montenegro venter i siste gruppespillkamp.

Les også: Varsler tilskuernekt. «Rune Tribune» har likevel planen klar: - Kan hende vi blir jaget

- Tror de vil være mer kyniske

Solbakken tror Latvia vil gå for en langt mer defensiv tilnærming til lørdagens kamp, sammenlignet med kampen i Riga.

- Vi kan forvente at de kommer i en annen formasjon enn sist. Jeg tror de kommer med fem på midtbanen, etter at de kom med fire sist. Det er den kampen mot oss de har blitt kjørt hardest i, så jeg tror de vil være mer kyniske, slå mer langt og satse mer på kontringer, sier Solbakken.

– Og så tror jeg de forandrer på et par posisjoner. De lyktes ganske bra med kontringer mot Nederland. Da skapte de tre-fire store sjanser og tapte bare 0-1, fortsetter han.

Spissen Sørloth tror også at det blir et lavtliggende Latvia-lag som venter.

– Vi er det laget som har hatt best kontroll mot dem, og jeg tror vi kommer til å se et Latvia med en mer defensiv innstilling. Vi skal være offensive i hodet, vi skal ut og angripe og ikke vente på noe som helst. Alle er innforstått med at bare seier er godt nok, sier Sørloth.