Gå til sidens hovedinnhold

Klar tale fra Solskjær: - Kan ikke gå fra det ene ekstreme til det andre

Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær var ikke fornøyd med det som skjedde i forkant av Southamptons scoring i søndagens 1-1-kamp.

Søndag ble en skuffende aften på St Mary's for Solskjær og hans Manchester United da Southampton sikret seg et sterkt poeng.

Mason Greenwood utlignet for United og sørget for 1-1, etter at Che Adams, med god hjelp fra foten til Fred, hadde sendt vertene i ledelsen halvtimen ut i oppgjøret.

Les også: Reagerer på uttalelser om Ødegaard-overgang: - Latterlig

Solskjær: - Det var åpenbart

Solskjær var naturligvis ikke fornøyd med uavgjort etter kampen. Han var heller ikke begeistret for måten spillerne hans reagerte ved foranledningen til scoringen imot, etter at Southampton-forsvarer Jack Stephens hadde løpt inn i portugiseren og stjålet ballen.

- Vi burde gjøre bedre. Hvis man ikke får frispark må man sørge for å blokkere skuddet, sette kroppen i veien og sørget for at de ikke får et skudd på mål. Vi burde ha reagert bedre, selvfølgelig. Det er kanskje litt uheldig at den går via Fred, men han skulle ha blokkert skuddet. Så vi er nødt til å reagere bedre når vi ikke får avgjørelser for oss, sa Solskjær til Sky Sports etter kampen.

Les også: Mandagens Premier League-rykter

Nordmannen er imidlertid sikker i sin sak på at Fernandes ble felt av Stephens, og at dommer Craig Pawson skulle blåst for frispark.

- Når det er sagt, så er det en forseelse. Han løper rett inn i Bruno, hofta og armen kommer rundt ham. Jeg er ikke bekymret, for det virker som fotball har gått fra en ekstrem ting til en annen, sier Solskjær.

United-sjefen sikter til at det foran denne sesongen er bestemt at terskelen skal være høyere for at VAR griper inn i situasjoner . Det inkluderer «billige» straffer og marginale offside-avgjørelser.

- Vi kan ikke gå fra det ene ekstreme, som basketball forrige sesong, og så til rugby nå. Jeg liker en strammere linje, det er mer som herrefotball, men det var en åpenbar forseelse, sier Solskjær.

Ekspertene uenige

Solskjær får støtte av Sky Sports-ekspert Graeme Souness.

- Jeg vil at dommeren ikke skal blåse i fløyta så mye som mulig, men for meg går ballen forbi ham, det er hans (Stephens) høyre lår mot Fernandes' venstre. Han er på vei ned uansett, men jeg synes det er en forseelse, sier Souness.

Hans kolleger Roy Keane og Sol Campbell er imidlertid ikke enige.

- Fernandes må gjøre det bedre. Når du spiller mot bedre lag, må du spille mer fysisk. Det er en del av spillet jeg elsker, sa Keane etter kampen.

- For meg var det ingen forseelse. Jeg forstår at det var litt voldsomt, men han går over ende, mente Campbell.