RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(FOTO: AP PHOTO/SCANPIX)

Klar til å gamble med Rooney

Wayne Rooney startet på benken mot Trinidad og Tobago. Det gjør han neppe i gruppefinalen mot Sverige

Rooney og Aaron Lennon kom inn og satte fart i et engelsk lagg som stanget mot veggen mot Trinidad og Tobago, samtidig som Michael Owen nok en gang viste at han er milevis unna gammel storhet.

- Mitt valg
Dermed kan det være duket for Rooney fra start mot Sverige – en kamp England trolig ikke har råd til å tape hvis de skal slippe å møte Tyskland i åttedelsfinalen.

Trener Sven-Göran Eriksson bekrefter at Rooney fra start er et høyaktuelt scenario, til tross for det lange skadeavbrekket.

- I prinsippet kan Rooney spille. Det er ene og alene mitt valg, ingen lege har noe å si denne gangen. Wayne er kampklar og hadde godt av å få en halvtime mot Trinidad og Tobago, sier han til The Guardian.

Lettet Svennis
Svennis er særdeles tilfreds med at oppstyret rundt Rooneys skade endelig er et tilbakelagt kapittel.

- Jeg er lettet over at sagaen er over. Endelig har vi sett ham på banen og endelig kan vi slutte å snakke om skaden. Alle sammen har vært lei av det, medgir han.

Svensken poengterer at vanlig trening aldri kan bli det samme som kamp.

- Derfor trengte han denne gjennomkjøringen før Sverige-kampen. Trening er en ting, men en spiller trenger å spille kamper for å perfeksjonere seg. Rytmen er annerledes, taklingene hardere og tempoet høyere, understreker Eriksson.

Owen forberedt
Rooneys framgang gjør at Michael Owen trolig må ta til takke med en plass på benken. Det er Newcastle-spissen forberedt på.

- Blir jeg satt på benken så blir jeg satt på benken. Jeg har vært på benken før. Hvis treneren mener det er det riktige, så må han gjøre det, sier Owen til BBC Sport.

Selvtilliten mister han ikke.

- Jeg har bare kommet til en sjanse på de to kampene i dette mesterskapet. Jeg er fortsatt en god avslutter, det er ikke forandret, sier Michael Owen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere