RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Klare for lagtempo i OL

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Gjennom lørdagens sjetteplass er Norge kvalifisert for lagtempo i OL. Eskil Ervik tror Norge har en medaljesjanse i Torino og stiller mer enn gjerne til start.

- Vi kvalifiserte oss for lagtempo i OL. Det var målet i dag. Vi er gode nok til å ta medalje i Torino og da er det klart jeg har lyst til å være med, sier Ervik til Adresseavisens nettutgave.

Ny øvelse

Lagtempo er en ny OL-øvelse som foregår omtrent som i sykkel. Laget består av tre personer, som skal fortest mulig i mål. Løperne går åtte runder og bytter på å dra seg imellom. Klokken stoppes når sistemann er i mål.

Lørdag tapte Norge oppgjøret mot Russland i verdenscupen etter at Odd Borgersen ikke klarte å stå løpet ut. Eskil Ervik og Petter Andersen gikk i fra sistemann på laget, og Norge endte tilslutt som nummer seks. Nederland vant på hjemmebane, Canada kom på andre, og Nederlands andrelag endte som nummer tre. De åtte beste lagene i verdenscupen får gå øvelsen under OL, ifølge adressa.no.

Kan ta medalje

Norge har fem mann som kan gå denne øvelsen i verdenscupen. Trener Peter Mueller tar ut tremannslaget først når lekene er i gang.

- Vi kan ta medalje. Derfor er lagtempo viktig for oss under OL, sier Mueller til avisen.

Han liker ikke at lagtempo har kommet inn som øvelse i verdenscupen, og mener den virker forstyrrende på de andre distansene. I går lot flere lag løperne stå over 1500-meteren for å kunne toppe laget i lagtempo.

- Denne formen for skøytegåing tenner ikke meg. Men så er da også jeg veldig tradisjonell når det gjelder skøytesport, sier Mueller.

Han vet at han vil ha et sterkt lag under OL, og kan ikke takke nei til en medaljesjanse.

Siste verdenscupløp i lagtempo er i Torino neste helg.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere