Gå til sidens hovedinnhold

Klare for opprykk

For fire sesonger siden rykket Furuset ned fra eliteserien. Nå mener styret spillerne er gode nok til å ta steget tilbake til toppen i hockey-Norge. Men mye avhenger av økonomien.

Furuset: Så langt i sesongen har ikke Furusets ishockeyspillere hatt mye motstand å bryne seg på i årets første divisjon. Furuset har slått alle lagene som de kjemper om en plass i neste sesongs UPC-liga mot. Og hvis alt fortsetter slik det har gjort så langt, er det mye som tyder på at Furuset tar steget tilbake i eliteserien neste sesong.
- Det er tidlig i sesongen, men vi jobber for å vinne førstedivisjon, påpeker sportslig leder og styremedlem i Furuset ishockey, Anders Skaslien.

Økonomi

Per dags dato jobber styret i Furuset ishockey med å avklare de økonomiske rammebetingelsene.
- Jeg vil ikke gå inn i klubbens økonomi, men det ligger ingen dramatikk der. Det er klart vi ønsker å rykke opp såfremt de økonomiske rammebetingelsene blir å leve med, fortsetter Skaslien og innrømmer:
- Vi har en stram økonomi i Furuset.
Samtidig som styret jobber for å legge økonomien til rette for UPC-liga spill neste sesong, jobber de parallelt med å legge forholdene til rette for klubbens spillere. Spesielt jobber de med aldersgruppen 13 til 19 år.
- Vi ønsker å gi disse spillerne et godt tilbud i Furuset, slik at vi klarer å ivareta deres interesser. Samtidig jobber vi med å kunne tilby et sportslig opplegg for spillerne våre slik at det blir like attraktivt å spille for oss som for andre klubber. Vi må gjøre alt samtidig og prøve å ta vare på så mange som mulig og skolere de unge til å bli så gode hockeyspillere som mulig, fortsetter den sportslige lederen.

Flaggskip

Skaslien innrømmer at styret på sikt ønsker at Furuset skal bli et flaggskip i den norske eliteserien, og at sesongens mål er å få Furuset tilbake i UPC-ligaen.
- Det er for tidlig for Furuset å få et lag på topp i eliteserien nå, men det er ikke for tidlig for oss å rykke opp.
Skaslien mener at stammen i laget er bra, og at styret er veldig fornøyd med det spillerne og trenerne har prestert så langt i sesongen, men spørsmålet ligger i økonomien.
- Hvis vi skulle rykke opp og får beholde den stallen vi har i dag og samtidig får noen forsterkninger, tror jeg Furuset skal kunne krige for å unngå nedrykkskvalifisering i UPC-ligaen.
Og Skaslien understreker at Furuset igjen satser på å bli på topp i hockey-Norge.
- Målsetningen vår er å spille en toppkamp i elitserien foran fem tusen tilskuere innen 2012. Det er det vi jobber mot.
Men sportslig leder i Furuset, benekter at suksessen på banen og et eventuelt opprykk kommer for tidlig for styret.
- Det er dette vi har planlagt og jobbet for. Pilen har hele tiden pekt mot toppen, og dette bare viser at vi i Furuset har gjort de riktige tingene.
Men om det skulle bli elitseriespill neste sesong, lover Skaslien en ting:
- Jeg kommer definitivt til å sitte på tribunene. Det er klart jeg savner å spille selv, men det er ikke det samme som at det er smart å gjøre det, ler den tidligere Furuset-spilleren.
Målsetningen vår er å spille en toppkamp i elitserien foran fem tusen tilskuere innen 2012. Det er det vi jobber mot.
Anders Skaslien