OSLO: De er kolleger på Oslo Lufthavn. Tidligere var de mediesjefer i hver sin Osloklubb. Stemningen er spent mellom Lasse Vangstein og Joachim Westher Andersen før onsdagens kamp mellom Vålerenga og Lyn i cupen.

De to oslolagene møter hverandre i cupens tredje runde. Det blir første møte mellom dem siden Vålerenga-seieren i cupkampen i 2012, og bare det andre siden Lyn rykket ned i 2009.

Både Vålerenga-supporter Vangstein og Lyn-tilhenger Andersen håper det blir folkefest.

– Oslofolk må skjønne en ting. Dette er liksom «the shit» i norsk fotball, sier Andersen.

Hva liker de to best og verst med hverandres klubber? Se videointervju i vinduet øverst i artikkelen.

Mange minner

De to kollegene har mange gode minner fra tiden med jevnlige oppgjør mellom Lyn og Vålerenga på øverste nivå. Vangstein husker naturlig nok den siste kampen best.

– Det ble et derbyspøkelse etter hvert, og vi hadde gjort klar en sånn Ghostbusters-låt. For å si det sånn, så var det ikke første gang den var med på kamp. Det var deilig å kunne trykke på play og fyre av gårde Ghostbusters og melke den kua for alt det var verdt, sier Vangstein.

Andersen påpeker at han med Lyns gode resultater mot Vålerenga har særdeles mange gode derbyminner.

– Masse gode opplevelser, mange gode seire og noen uavgjortresultater som sikkert burde vært fortjent seier til VIF, samt noen utrolige tifoshow fra Bastionen og Klanen. Rammene rundt matchen – helt konge, sier Lyn-supporteren.

Se bildeserie fra kampen mellom Lyn og Vålerenga i 2012 her!

Vil ha byderbyet tilbake

Da Vålerenga slo Lyn høsten 2009, sto klubben på konkursens rand. Vålerenga er selv i litt av den samme situasjonen der, men Joachim Westher Andersen er ikke i tvil om at han håper erkerivalen klarer seg.

– Vi skal opp tilbake til Tippeligaen. VIF må forbli der. Vi skal bygge opp under disse matchene, for jeg tror Oslo synes det er innmari gøy, sier Andersen.

Lasse Vangstein håper både supportere fra begge leire og nøytrale tar turen til Ullevaal stadion på onsdag.

– Uansett om du heier på Vålerenga eller Lyn: Dette er kampen å få med seg i år, sier Vangstein.

Sjekk videoen øverst i saken! Der får du vite hvorfor derbyet betyr så mye, og hvordan de to supporterne vil oppføre seg under kampen.

Les også: – Det blir feil hvis en Røa-gutt kommer på kamp med pannebånd og VIF-skjerf