Gå til sidens hovedinnhold

- Klarer ikke å holde styr på nervene

Anders Jacobsen var svært skuffet over OL-debuten.

WHISTLER/OSLO (Nettavisen): Anders Jacobsen var en klar medaljekandidat i lørdagens normalbakkerenn i Whistler utenfor Vancouver, den første OL-øvelsen til hoppgutta.

I de siste rennene før OL har 24-åringen (fyller 25 førstkommende onsdag) vist at formen er på topp, med blant annet seieren i Oberstdorf den siste helgen i januar.

Førstehoppet ødela
Dessverre klarte han ikke å følge opp dette i førsteomgangen. Jacobsen nøyde seg med 99,5 meter og var nummer 15 etter første omgang. Da hjalp det lite at andrehoppet på 104 meter holdt seierspallnivå.

- Sistehoppet er bra. Men jeg synes fortsatt at treningshoppene mine er bedre, og det tyder på at det er noen nerver i kroppen. Førsteomgangen skulle jeg vært foruten, sier Jacobsen til NRK.

Han innrømmer at nervene tok overhånd i sin første OL-konkurranse.

- Nå er jeg ferdig med det første rennet. Jeg har ikke vært med i OL før. Nå har jeg hatt den følelsen én gang - kanskje jeg takler det bedre neste gang, sier Jacobsen, før han legger til:

- Jeg er skuffet over at jeg ikke klarer å holde styr på nervene.

Ammann tangerte Nykänen
Jacobsen endte til slutt på niendeplass i lørdagens normalbakkerenn. Han hoppet seg opp seks plasser fra førsteomgangen og ble dermed beste nordmann.

Tom Hilde strakk seg til 100 meter i første omgang og 101,5 meter i finaleomgangen. Med sine 252 poeng ble han nummer tolv i konkurransen, fem poeng bak Jacobsen.

Simon Ammann fra Sveits ble olympisk mester for tredje gang i karrieren. Han strakk seg til 108 meter i finaleomgangen og satte ny bakkerekord. Sveitseren

Ammann tangerte dermed legendariske Matti Nykänens tre OL-gull.

Adam Malysz fra Polen ble nummer to og tok dermed sin andre sølvmedalje i olympisk sammenheng. Gregor Schlierenzauer fra Østerrike ble nummer tre.

- Det er helt utrolig, den hoppingen Ammann holder på med nå. Det er steinbra, konstaterer Tom Hilde overfor NRK.

Alle i finaleomgangen
Norges fire deltakere endte alle blant de 23 beste i rennet. Anders Bardal ble nummer 18 og Bjørn Einar Romøren nummer 23.

- Resultatene er under det vi trodde at vi skulle klare, innrømmer sportssjef Clas Brede Bråthen.

Rennet fulgte vi LIVE her:

8197

Få OL-nyhetene før alle andre
Sjekk siste OL-nytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Reklame

Supertilbud: Nå kan du få gratis strøm til februar