RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Klarer vikaren også 12 rette?

Foto: Trond Reidar Teigen/SCANPIX
Sist oppdatert:
Les analyse og tipsforslag for samtlige kamper på søndagskupongen.

Sjekk skaderapporten før du setter opp kupongen!

Vår faste tipsekspert Andreas Faye-Schjøll prikket inn 12 rette på søndagskupongen forrige uke. Dette var andre gang siden oppstarten av sportspill.no 10. mars at Andreas' tips gikk inn med over 20.000 kroner i gevinst.

Det resulterte i en fortjent frihelg for tippehelten, og undertegnede har fått oppgaven med å lose leserne mot 12 rette denne søndagen.

Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!

Bingokupong
Vulkanutbruddet på Island har fått konsekvenser også for norsk fotball. Fire av kampene på søndagens tippekupong er utsatt, og enkelte lag må reise lange avstander med buss eller tog til og fra kamp.

Når kamper på kupongen avlyses, skjer følgende: Norsk Tipping tar utgangspunkt i folkerekka og trekker resultatet. Skulle folkets tips være fordelt 50-25-25, innebærer det at det er 50 prosent sannsynlighet for at kampen trekkes som H, 25 prosent for U og 25 prosent for B.

Hva bør man tenke på når hele fire kamper trekkes?

Normalt publiseres resultatet for de trukne kampene 10-15 minutter etter kampstart. For spenningen og underholdningens skyld er det lurt å være raus med kryssene i disse kampene. Bommer du på tre eller fire av dem, er du allerede ute av kampen om premiene. På den annen side får du en formidabel start dersom du får inn alle fire uten å bruke for mange garderinger.

En italiensk dobbel på Langoddsen. Se tipsene her

Uten magefølelse
Mange spillere, og spesielt de som er aller best til å tippe, får en egen magefølelse for enkelte kamper. Slik klarer de å prikke inn en vanskelig U eller B. Men med mindre du skulle være overtroisk, er det bare å glemme magefølelsen for kampene som trekkes.

Dersom du ønsker å gå etter de store premiene, er du nødt til å ta med noen ekstra kryss på kamper med klare favoritter. Og dersom du ikke har spesielt stor tro på overraskelser i noen av de favorittpregede kampene som spilles som normalt, er det kanskje like greit å spare en del av garderingene til kampene som trekkes.

Du bør også tenke deg litt ekstra om før du krysser av for B i kamper der bortelaget har måttet reise mangfoldige timer med tog eller buss for å komme frem til kampen. Lange reiser er en belastning som ikke bør undervurderes, selv om de fleste spillerne som er involvert på tippekupongen, kan karakteriseres som topptrente idrettsutøvere.

Få tipsene først: Følg Sportspill.no på Facebook.
Få scoringsvarsel for ditt favorittlag!

1. Brann – Vålerenga
Selv om Brann på ingen måter har imponert så langt i sesongen, har bergenserne heller ikke hatt marginene helt på sin side. I Trondheim sist var det imidlertid ingen grunn til å skylde på uflaks og stang ut. Det er mye uro både blant supporterne og internt i klubben, og tidligere i uken trakk Bjørn Dahl seg som daglig leder. Den lange bussturen hjem til Bergen etter 0-3 på Lerkendal hjalp nok heller ikke på humøret. Skuta er lekk bak, og bare katastrofen Hønefoss har sluppet inn flere mål så langt i sesongen. Jan Gunnar Solli (strekk) og David Nielsen (lysk) rekker trolig ikke kampen.

Vålerenga tok turen over fjellet med tog, noe som naturlig nok ikke er en optimal oppladning før en viktig kamp. Martin Andresen kan (med unntak av Lars Iver Strand)boltre seg i en bred og skadefri tropp, noe som gjør det enkelt for ham å komponere et slagkraftig og sultent lag til hver kamp. Mot Sandefjord torsdag hvilte han nøkkelspillere som Moa og Doffen. VIF var det tredje beste bortelaget forrige sesong (6-2-7). I år står det 1-1-1. Har vært meget solide defensivt, bortsett fra i målorgien mot Start (3-5-tap).

Vi har mest tro på et medaljejagende, harmonisk og heltent VIF, men dette oppgjøret må heldekkes på den store kupongen.

Slik tenker Andreas når han tipper: Hvordan vinne i tipping

2. Lillestrøm – Haugesund
Hjemmelaget imponerte ikke spesielt borte mot Kongsvinger i midtuken, men fremstår som bunnsolide defensivt. Null baklengs på de siste fem kampene taler for seg selv. Samtlige åtte mål har kommet på hjemmebane, og mye taler for at Åråsen igjen er blitt den borgen få motstandere klarer å erobre. Henning Berg kan nok en gang velge spillere fra øverste hylle i en skadefri tropp. Stian Ringstad og Kristoffer Tokstad (begge U19-opptatt) er eneste fravær.

Haugesund sprudlet i midtukekampen mot Aalesund og kunne fort ha vunnet med mer enn 2-1 over de daværende serielederne. Haugesund hjemme og borte er imidlertid som dag og natt; og selv i gullsesongen i fjor maktet Haugesund bare å vinne fem kamper på fremmed gress. Har reist med buss over fjellet til Åråsen. Også Haugesund stiller skadefritt, men har stoppertalentet Joakim Våge Nilsen opptatt med U19-landslaget.

I utgangspunktet en klar H, men vi utelukker ikke at Haugesund klarer å bygge videre på de positive opplevelsene fra sist. På folkerekka er LSK ganske klar favoritt, og det gjør at det frister enda mer å gardere kampen med en U på det store forslaget.

3. Odd – Molde
Hjemmelaget imponerte borte mot Start sist, og er på rett spor igjen etter den svake forestillingen mot RBK runden før. Kun reservekeeper Dag Ole Thomasen og John Anders Bjørkøy er uaktuelle.

Molde fikk tre kjærkomne poeng mot Strømsgodset torsdag, men leverte ingen stor forestilling. Kunne fort blitt færre poeng dersom ikke Godsets Muhamed Keita hadde blitt utvist på stillingen 1-1. Molde har hatt én dag mindre å hvile seg på enn Odd etter midtukerunden og må i tillegg ta buss til Skien. Viktige Makhtar Thiouné og Pape Pate Diouf er ute med skader. Knut Olav Rindarøy er usikker.

Mye taler for Odd i denne kampen. Så vi satser på ugardert H.

4. Stabæk – Kongsvinger
Bæringene er nødt til å vinne denne kampen for å få los på tetlagene. Stabæk var det nest beste hjemmelaget forrige sesong (10-3-2), men har ikke hatt marginene på sin side så langt i sesongen. Drar fordel av å ha hatt spillefri i midtuken, men må klare seg uten spillere som Veigar Pall Gunnarsson, Torstein Andersen Aase, Vegar Eggen Hedenstad og Jørgen Skjelvik (de to siste på U19-oppdrag).

Treneruro og mange skader til tross: Kongsvinger spilte en solid kamp mot Lillestrøm i midtuken og tok sitt fjerde poeng for sesongen. Har vært klart bedre defensivt enn offensivt så langt (4-8 i målforskjell). Vi har ingen tro på at det skal løsne offensivt mot Stabæk. I likhet med opprykkskollega Haugesund vant Kongsvinger bare 5 kamper på fremmed gress i Adeccoligaen forrige sesong. Yngvar Håkonsen (legg) og Eddie Frejd (lår) er usikre og testes før kampstart. Viktige spillere som Mange Sturød og Kai Olav Ryen er skadet.

Ikke noe poeng i å sløse vekk verken penger eller kryss på borteseier i Telenor-gymsalen, men Kongsvinger kan klare U på en god dag. Går du etter de store premiene, er altså en halvgardering å anbefale. Vi sparer imidlertid garderingen også her.

Travtips Bergen søndag

5. Strømsgodset – Start
Strømsgodset tok 30 av totalt 36 poeng på Marienlyst forrige sesong og har åpnet bunnsolid med full pott og 9-3 i målforskjell på hjemmebane i år. Er noe svekket offensivt av at Muhamed Keita soner for rødt kort. Savner også kjempetalentet Lars Sætra (U19-oppdrag) og kaptein Alexander Aas (strekk) defensivt.

Start har åpnet meget sterkt, med feiende flott angrepsfotball. Kom imidlertid ned på jorda mot Odd sist, selv om de klarte å hale i land ett poeng på hjemmebane. Kaptein Geir Ludvig Fevang, som er viktig for Starts angrepsspill, måtte stå over mot Odd på grunn av en strekk. Han er usikker også til denne kampen. Dersom du har mulighet til å levere kupongen rett før kampstart, anbefaler vi deg å sjekke om Fevang starter eller ei. Bård Borgersen må sone for tre gule kort, men Rolf Daniel Vikstøl er tilgjengelig igjen.

Begge lagene både scorer og slipper inn mye mål, så dette kan godt bli en underholdende og nerverpirrende affære der kuleramma må tas i bruk flittig for å ha kontroll på stillingen. I fjor endte tilsvarende oppgjør 3-3.

Vi drister oss til en udekket H

6. Tromsø – Sandefjord
KAMPEN TREKKES!
Folkrerekka søndag morgen: 67 - 19 - 14

7. Bodø/Glimt – Nybergsund/Trysil
KAMPEN TREKKES!
Folkrerekka søndag morgen: 75 - 14 - 11

8. Follo – Alta
KAMPEN TREKKES!
Folkrerekka søndag morgen: 43 - 29 - 28

9. Fredrikstad – Mjøndalen
Hjemmelaget er nok svært revansjesugent etter å ha tapt 0-3 for Østfold-rivalen Sarpsborg sist. Savnet av en midtbanemotor som Ardian Gashi (gikk til Helsingborg før sesongen) var merkbart. Møter et langt svakere lag denne gangen, og FFK er nødt til å slå antatte bunnlag som Mjøndalen på hjemmebane for å klare opprykk. Og det tror vi blir en enkel sak.

Mjøndalen klarte å hale i land en knepen 1-0-seier på hjemmebane mot Glimt sist. Vil nok være klart best på hjemmebane også i år og får det nok tungt på bortebanene mot de beste lagene i serien. I fjor vant bruntrøyene kun én bortekamp (1-4-10).

Selv om et U- eller B-resultat nesten egenhendig vil sørge for brukbare premier, bruker vi bare ett tegn på denne kampen: H.

10. Moss – Tromsdalen
KAMPEN TREKKES!
Folkrerekka søndag morgen: 55 - 24 - 21

11. Ranheim – Bryne
Ifølge Ranheims hjemmeside møtes disse lagene for første gang i en obligatorisk kamp. Oppgjøres spilles i Abrahallen.

Hjemmelaget, med erfarne og dyktige Per Joar Hansen og Otto Ulseth som trenere, har mange spennende Rosenborg-spillere på lån, blant andre Jo Sondre Aas og Michael Jamtfall. Fremstod som meget solide på hjemmebane i 2. divisjon forrige sesong (11-1-1), og gjorde det bra i treningskampene i vinter (vant seks kamper og tapte bare for Aalesund og Bodø/Glimt).Har en meget god sisteskanse i Andreas Lindberg. Erfarne Kenneth Dokken (hentet fra Odd) er klar for spill etter å ha sonet karantene på sju kamper som følge av angrepet på Aalesunds Johan Arneng i semifinalen i cupen i fjor høst. En klar forsterkning for Ranheims midtbane.

Bryne imponerte stort med 5-0-seier mot Moss sist, men laget har tidligere variert veldige i prestasjonene etter hva slags gress de spiller på. På jær-underlag ble det 7-7-1 forrige sesong, mens statistikken viste 3-3-9 på fremmed gress. Bryne har reist ca 20 timer med buss til denne kampen.

Vi tror mest på Ranheim, og derfor er det helt greit at 45 prosent av kryssene på folkerekka er satt på B. VI setter ren og spekulativ H her.

12. Sogndal - Sarpsborg
Sogndal er det eneste laget med full pott så langt, etter 2-1 hjemme mot Ranheim og 1-0 borte mot Alta. Men laget imponerte ikke i noen av kampene, så statistikken kunne fort ha sett mindre vakker ut. Sogndal er et godt hjemmelag og tapte bare én kamp på hjemmegress i fjor (6-8-1). Tapet kom mot nettopp Sarpsborg, og også i 2008 ble resultatet 0-1.

Sarpsborg er høyt oppe etter å ha imponert med 3-0 mot opprykksrival og nabo Fredrikstad forrige runde. Burde også ha vunnet åpningskampen mot Løv/Ham, men da var ikke uttellingen like god. Viktige Michael Røn (midtbane/angrep) er operert for et sår på ryggen og stiller ikke mot Sogndal. Er ikke like gode borte som hjemme, og tok bare 5 seirer på bortebane forrige sesong (5-2-8).

Søndag morgen var sluttresultatet fra de to siste sesongene, B, krysset av på bare 19 prosent av kupongene. H 57 prosent og U 24 prosent. Vi anser kampen som langt mer åpen enn folket. Derfor helgarderer vi og håper på B.

Klikk her for å kjøpe spillforslaget til 96 kroner!

Tipping Søndag, frist: 18.04.2010 17:55
1. Brann - Vålerenga H B
2. Lillestrøm - Haugesund H
3. Odd - Molde H
4. Stabæk - Kongsvinger H
5. Strømsgodset - Start H U
6. Tromsø - Sandefjord H U
7. Bodø/Glimt - Nybergsund IL-T H
8. Follo - Alta H U B
9. Fredrikstad - Mjøndalen H
10. Moss - Tromsdalen H U
11. Ranheim - Bryne H
12. Sogndal - Sarpsborg 08 U B

Klikk her for å kjøpe spillforslaget til 486 kroner!

Tipping Søndag, frist: 18.04.2010 17:55
1. Brann - Vålerenga H U B
2. Lillestrøm - Haugesund H U
3. Odd - Molde H
4. Stabæk - Kongsvinger H
5. Strømsgodset - Start H
6. Tromsø - Sandefjord H
7. Bodø/Glimt - Nybergsund IL-T H U B
8. Follo - Alta H U B
9. Fredrikstad - Mjøndalen H
10. Moss - Tromsdalen H U B
11. Ranheim - Bryne H
12. Sogndal - Sarpsborg 08 H U B

Nyttige lenker:
Lever spillene og sjekk resultatene på mobilen!
Bestill gratis kortleser her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere