*Nettavisen* Sport.

Klart for Brækhus-comeback

Foto: (FOTO: SAUERLAND EVENT)

Reisen mot VM-tittelen begynner lørdag.

24.01.08 20:19

Norsk proffboksing øyner slutten på et svart halvår når Cecilia Brækhus (26) inntar ringen i Berlin lørdag kveld.

Perfekt timing
En seier i helgens comeback kamp vil nemlig gjøre mye for å blåse liv i den profesjonelle siden av norsk boksing, som i løpet av det siste halvåret har opplevd lite annet enn nedturer, nederlag, tap av utøvere og minimal medieoppmerksomhet. Men den trenden kan snu fort dersom Brækhus leverer i henhold til forventningene.

- Det er veldig positivt for norsk boksing at Brækhus gjør comeback. Hun er en av bærebjelkene som kan sette proffboksing på rett spor igjen. Dessuten vekker hun mye interesse og positiv oppmerksomhet rundt sporten, sier TV 2s boksekommentator Erik Nilsen.

Mediemagnet
Få norske proffboksere har mottatt så bred dekning i media som Cecilia Brækhus. Mens nyheter rundt mer meritterte utøvere ofte avspises med et notis i lokalavisa på bokserens hjemsted, mottar bergensjenta gjerne helsider i riksavisene, samt invitasjoner til talkshow og radiointervjuer før og etter kampene hennes. Nå har også utenlandsk media begynt å fatte interesse for den norske boksekometen som går under kallenavnet "First Lady".

En pressemelding fra Brækhus' promotorselskap Sauerland Event ble tidligere denne uken publisert i sin helhet på flere proffboksingens største nyhetstjenester. Tyske og danske aviser har også hengt seg på og effekten kan spre seg ytterligere på i løpet av helgen – proffstevnet som Brækhus deltar på skal nemlig overføres til 44 nasjoner verden over, inkludert USA. Presset om å innfri alle forventningene ser likevel ikke ut til å få overtaket på 26-åringen:

- Det med forventninger er noe jeg regnet med fra første stund. Sauerland stiller høye krav til alle bokserne sine, sier en avslappet Brækhus til Nettavisen.

- Verdensmester i løpet av kort tid
Boksedronningen ankom Berlin og begynte kamptrening under tysk oppsyn i begynnelsen av januar. Overgangen har gjort inntrykk:

- Her nede har de en arbeidsdisiplin du bare må beundre. Jeg har lært utrolig mye på kort tid, forklarer Brækhus.

- Cecilia har vist en enorm fremgang på trening. Hun er blitt mye raskere og slår mye hardere. Fortsetter utviklingen i slikt tempo har vi en verdensmester i løpet av kort tid, lover promotor Kalle Sauerland overfor Nettavisen.

Møter jevnbyrdig
Planene om en VM-tittel kan likevel bli skrinlagt fort dersom Brækhus' motstander får realisert sine egne planer under lørdagens duell. Ukjente Wanda Pena Ozuna proffdebuterte allerede som 16-åring i 2002, men tok en midlertidig pause fra ringen etter å ha tapt sine to første kamper.

22-åringens kampstatistikk etter at hun gjenopptok sitt gamle yrke i november 2006 er imidlertid identisk med Brækhus' – dvs. fire treningsfasiliteter hvorav én på knockout. Som én av om lag 130 aktive proffboksere på den Dominikanske Republikk vil tilgang på sparringpartnere og treningsfaciliteter neppe ha vært et problem for Ozuna – Brækhus kan altså fort få en tøff kamp lørdag kveld.

Sjekk de siste sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter på mobilen din? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster to kroner per melding.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag