RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Klart for drømmefinale

Sist oppdatert:
Vancouver (NTB-TT): Canada og USA avsluttet mandag sin transportetappe mot drømmefinale i kvinnenes OL-turnering i ishockey.

Meghan Agosta satte OL-rekord med sitt niende mål i turneringen da Canada slo Finland 5-0, mens USA tok en knusende revansj for semifinaletapet i 2006 da Sveriges «damkronor» ble knust 9-1 mandag.

For fire år siden ble keeper Kim Martin stor svensk helt da hun sto som en levende vegg i semifinalen og avgjorde med fire redninger i den påfølgende straffeslagkonkurransen.

I mandagens semifinale var verken Martin eller lagvenninnene i form til å gjenta stordåden fra Torino. Hun slapp inn et par tabbemål da amerikanerne fikk det lettere enn ventet.

- Alle tenkte på det, men ingen snakket om at vi skulle hevne Torino-tapet. På grunn av det som skjedde sist har vi vært flinke til å ta en kamp av gangen i disse lekene, sa Angela Ruggiero.

USA gikk gjennom gruppespillet med tre strake seirer og 31-1 i mål. Etter semifinalen har laget 40-2 på fire kamper. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere