Klikk her for å se våre V5A-forslag.

Vinneren må igjennom to knalltøffe heat før laurbærkransen kan henges rundt hode, og vi ser frem til tre svært spennende kvalifiseringer, før finalen rulles av gårde som det åttende løpet for dagen. I de tre innledende V5-løpene i A-rebusen skal det avgjøres hvilke hester som skal være med å kjempe om den gjeveste sjekken i finalen, og det er i nettopp et av disse oppgjørene vi finner en av våre bankere for dagen.

Tjomsland kan gjenta
Ja, den suksessrike Sørlendingen kan så absolutt gjenta bedriften for 2 år siden, når han triumferte med Thai Seaman. Tjomslands våpen i år er 6 Alpha Romeo R.R (V5-2). og 4 Expensive Royal (V5-3), og ingen av de skal regnes bort i kampen helt der fremme, når de store kronene skal fordeles til slutt.

Sistnevnte er vi rimelig sikre på at tar seg av sin kval fra spiss, og Staro Showbiz-sønnen blir således vår første banker for dagen. Treneren er en mester til å prikke formen til denne typen oppgjør, og det er nok en vel forbredt 4-åringen vi vil få se til dagens dyst. Innsatsen til sølv på flotte 15.0 full vei i den siste starten var av den solide sorten, og ga en god indikasjon på at toppformen er rett rundt hjørnet.

Førstnevnte holder sin flotte form, og Alf Palema-sønnen har alltid en polett igjen til slutt uansett tempo underveis. Triumfen i den siste starten på solide 14.6 i Drammen var meget bra, og med et fint spor i finalen skal slett ikke den spurtsterke 4-åringen undervurderes.

Hjemmetrener Geir Kihle med sterke kort på hånden!
På onsdag fikk vi se en strålende opplagt 3-åring i form av King Coral vinne V65-2 på flotte 16.6 full vei fra Vestfoldingens stall, og det kribler nok litt ekstra når 2 Best Boy Augustinu i V5-1 og 4 Easy Livin` i V5-2 innretter seg bak startbilens vinger i sine kval.

Førstnevnte viste seg frem fra en helt ny side sist ved å sprinte strålende 12.8, og med tilsvarende innsats dreier det seg naturlig nok om en topp vinnersjanse på ny. Vi er dog fremdeles litt skeptiske til 4-åringen, som vi føler balanserer på en stram line når det gjelder galoppen. Vi håper jo selvfølgelig på to feilfrie løp for hjemmehesten, og dersom den kapable krabaten skulle stå igjen som triumfator til slutt, ja så blir det jubel på tråkka!

Sistnevnte har mye fart i beina, og dersom Dream Vacation-sønnen skulle klare å holde en rekke startkjappe konkurrenter fra livet ned startsiden, skal også Kihles andre JGP-håp tilmåles solide vinnersjanser.

Kjøp Nettavisens ekspertkupong her.

Dark horse
Løpet store outsider er utvilsomt 3 Ramona`s Express, og vi er slett ikke fremmed for at Rockaroundtheclock-sønnen i hvert fall kan gi den store favoritten en match i sin kval i V5-1. 4-åringen innehar enorme fartsressurser, og treneren er nærmest lyrisk med hensyn til sjansene i forkant av dagens oppgjør. Bakkeberg-traveren ble matchet i voldsomt tøffe løp i innledningen på sesongen, uten å få den helt store uttellingen, men i den siste starten varslet han form.

Så får vi da se hvem som har mest krutt igjen i beina til slutt i en finale, og det hadde jo vært ønskelig om værgudene spilte på lag (ser dog litt skummelt ut...) med sommerbyen Tønsberg, på en dag som denne!

Tet og slutt?
Ja, vi har god tro på at 13 Turbo Loke sitter i føringen ut av den første svingen i V5-4, og da mistenker vi i så fall at ingen rører den seiersvante Lome Elden-sønnen. 7-åringen har vært brenngod i hele år, og triumfen i den siste starten ble av det overlegne slaget på flotte 29.1 full vei. På en fin bane kan nok Langerud-traveren en lav 28-tid, og det er det ingen av dagens konkurrenter som er i nærheten av å kunne matche.

Hovedopponentene 2 Pål Faks (brukbar nest sist, men presterte lite av verdi på Haugaland sist) og 7 Jahn Robert (vant i ny regi på 32.8 på tirsdag, men det var intet spart i mål...) imponerte ikke deres siste starter, og vi tror på en topp vinnersjanse for vår andre banker for dagen.

Kjøp Nettavisens ekspertkupong her.

Dagens mest åpne
Det kan fort smelle litt i den avsluttende avdelingen, men nydelig til på strek står 6 Konge Blesen. 4-åringen var veldig positiv til sølv på 31.7 full vei i den siste starten etter litt pause, og Lome Elden-sønnen kan fort vise seg kraftig forbedret med et løp i kroppen. Flott kapasitet er det på 12 Turbo Rasken, og i en feilfri utgave skal Moe Odin-sønnen være hyperaktuell i et løp som dette.

Ekspertforslag
Til V5A-rebusen på Jarlsberg på fredag har vi satt opp fire spilleforslag på hhv 80, 360, 720 og 1000 kroner, som du ved et enkelt tastetrykk kan kjøpe her .

Det minste og det største forslaget er samlebonger, og vi forsøker her å kamme hjem V5`en hhv 5 og 25 ganger.

Nyhet!
Nettavisen tilbyr nå sine lesere å motta nyhetsbrev gratis, fra og med onsdag, til V65 og V75-omgangene, og dersom du vil ha dette direkte til din e-post, går du inn å registrerer deg her!