RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Jarle Fredagsvik (www.procycling.no)

Klart for norsk duell i Kroatia

Sist oppdatert:
Fire norske kontinentallag står på startstreken i kroatisk etapperitt.

Torsdag starter det Kroatiske etapperittet Istrian Spring Trophy. Rittet har en historie på over femti år, og de siste årene har norske lag vært fast innslag i rittet.

Én gang har en norsk rytter vunnet rittet sammenlagt, og det var i 2007. Da vant Edvald Boasson Hagen sammenlagt. Edvald la grunnlaget for sammenlagtseieren med seier på prologen, før han ble nummer fire på den andre etappen og avsluttet med to andreplasser på de to siste etappene.

Alexander Kristoff tok en tredjeplass på den tredje etappen i 2008, før han forbedret plasseringen til en andreplass i 2009.

I 2013 står hele fire norske kontinentallag på startstreken i rittet. Øster Hus-Ridley, OnceCo-Trek, Ringeriks-Kraft Look og Plussbank BMC står alle på startstreken. I tillegg er det norske klubblaget TVK med.

Derfor har procycling.no tatt en prat med én rytter fra hvert kontinentallag for å sjekke temperaturen før den norske duellen i Kroatia.

Phan Åge Haugård (Oneco-Trek), Marius André Hafsås (Ringeriks-Kraft), Sondre Holst Enger (Plussbank BMC) og Sven Erik Bystrøm (Øster Hus-Ridley) svarer på de samme tre spørsmålene.

- Hva slags ambisjoner har du og laget for Istrian Spring Trophy?

Phan Åge: Vi håper å kunne ta UCI-poeng. Vi vil også legge et godt grunnlag for å ha blitt/og blitt tatt ut til UCI-rittene i Norge senere på sesongen. Det er hovedmålet for laget. Vise oss fram. Jeg vil bidra til å oppnå de målene. Hjelpe laget så godt som mulig. Det er ingen etapper her som passer meg som hånd i hanske. Vil hjelpe Hagen eller Landa til en bra sammenlagtplassering eller etappeseier.

Sven Erik: Vi går for topplasseringer vi med laget. Personlig så vil jeg kjempe om seier på etappene og komme høyt opp sammenlagt. Det er det ingen tvil som.

Marius André: Mine ambisjoner for Istrian Spring Trophy er topp ti på prologen. Jeg ble nummer 13 i fjor. Sammenlagt vil jeg også komme topp ti. Lagets ambisjoner er å få tatt UCI-poeng og gjøre det bra i sammendraget, og på enkeltetappene.

Sondre: For min del så tenker jeg mest på å komme i form. Jeg har ingen store ambisjoner i dette rittet. Planen min er å avvente litt mot slutten og være mer aktiv mot slutten. Ikke bare sitte med til en spurt, men prøve å kjørte litt på slutten. Jeg ar blitt tatt ut til Flandern, så jeg må forberede meg til det. For lagets del må vi prøve å få til noe. Vi må bare kjøre på. Det er ikke så mye annet å gjøre.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Hva tenker du om at det er hele fire norske lag til start?

PÅ: Det er moro. Vi bor på samme hotell som Ringeriks-Kraft. Jeg synes det er kult å starte sesongen med folk jeg kjenner fra før av og har syklet sammen med før. Spennende å måle krefter alt nå.

SE: Det blir ikke så mye annerledes for vår del. Totalt tror jeg det er nesten 30 lag på start. Vi er en del norske, men samtidig er det mange utenlandske lag. Det blir ikke noen forskjell.

MA: Det er alltid moro med norske dueller både i utlandet og i Norge. Man tråkker litt ekstra om man er side om side med en fra Østerhus, Oneco, Plussbank og TVK, som er offensive, i viktige UCI-løp. Det er jo resultatlisten man leser hjemme i Norge, ikke hvordan det har blitt kjørt underveis i løpet. Så det hever presset litt på lagene og enkeltrytterne, men man kan absolutt ha en fordel med å ha med flere norske i brudd og samarbeidet litt.

S: Det er gøy. Da kan vi måle oss mot hverandre.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

- Hvordan skal laget ditt vinne den «norske duellen» i rittet?

PÅ: (Latter). Vi må kun fokusere på egne arbeidsoppgaver også får vi se. Vi kjører jo mot alle, selvfølgelig, men slår vi de andre norske er det bare en bonus.

SE: Sånn som jeg ser på det, så føler ikke jeg at vi konkurrerer mot de norske lagene. Vi tenker på vårt. Vi går for å vinne løpet sammenlagt eller vinne etapper. Og det er noen utenlandske lag som er de sterkeste. Spesielt Adria Mobil, Katjusja (kontinentallag) og Astana (kontinentallag). Der er det alltid noen sterke ryttere. Det er det første rittet og noen kan tenke at man skal komme i gang, men det kjøres om UCI-poeng her. Vi er godt forberedt.

MA: Vi har flere sterke ryttere å spille på i sammendraget. Så skulle en av oss sammenlagtrytterne være uheldige å velte eller ha tekniske problemer, er det flere muligheter. Det vil jeg si er vår styrke i den «norske duellen». Så får vi se om vi vinner noen dueller når løpet starter.

S: Vi tenker ikke så mye på å vinne over de norske lagene. Det er sikkert større konkurranse der ute. Vi får bare kjøre på.

PS: Rittet starter med en prolog, før det er tre etapper med avslutning på søndag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere