RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Klart for norsk Tour

Foto: Håkon Mosvold Larsen (Scanpix)
Arrangørene merker stor interesse for den første utgaven av Tour de Ski Norway under OL-perioden i februar.

– Dette kan være begynnelsen på noe som utvikler seg til å bli stort, sier lederen av arbeidsgruppa for nyskapningen, Hanne Rischmann, til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Nylig ble den fjerde utgaven av langrennssuksessen Tour de Ski avsluttet. Nå får Norge sin egen variant av konseptet. Den står på agendaen i dagene 18.-21. februar.

Samme system
Det starter med prolog i klassisk stil på Ringkollen torsdag 18. februar. Dagen etter blir det sprint i fri teknikk på Lygna, og neste dag klassisk fellesstart på 15/30 kilometer i forrige sesongs NM-løyper på Gjøvik (Vind). Touren avsluttes, akkurat som i originalen, med skøyte-jaktstart i motbakke på Spåtind søndag 21. februar.

– Opplegget blir det samme som i Tour de Ski. Det vil si at vinneren sammenlagt er den som kommer først i mål på siste dag. I de tre første rennene vil det dessuten bli gitt bonussekunder til de beste etter samme system som i touren, opplyser avdelingssjef for langrenn i Norges Skiforbund, Per Nymoen.

Det blir dessuten pengepremier til de tre beste sammenlagt, men summene er ennå ikke bestemt da det fortsatt jobbes med sponsorer.

Spennende tilbud
Nyskapningen foregår midt i OL-perioden. Det første året er den derfor ment blant annet som et spennende konkurransetilbud til de som ikke kommer med til lekene.

– Sportssjef Åge Skinstad var tidlig på banen og lovte at alle som ikke drar til OL, skal gå denne touren. Den inngår dessuten både i norgescupen og i skandinavisk cup, og det er vesentlig for oss. Dermed venter vi også løpere fra Sverige, Finland og Baltikum, framholder Hanne Rischmann.

To av rennene (Lygna og Gjøvik) blir i tillegg åpne for U23-klassen. Men foreløpig venter man med å involvere juniorene.

Kommer for å bli?
– Ennå har vi ikke fått så mange påmeldinger. Men det er et godt signal om interessen at en rekke overnattingssteder i regionen har merket stor pågang fra kretser og klubber, sier Hanne Rischmann.

Hun er også leder for Team Synnfjell, som sammen med en rekke skiklubber i området har gått sammen om arrangementet. Det var de som lanserte forslaget for Skiforbundet forrige vinter, og de håper nå at det er kommet for å bli.

– Når sesongen er over vil vi diskutere om det har livets rett. Den største utfordringen blir nok å få plass til det på terminlista, ikke selve gjennomføringen. I 2011 for eksempel, med VM i Oslo som sesongens store høydepunkt, ser det ut til at den norske touren eventuelt må vente helt til i april, sier Per Nymoen til ANB. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere