RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Afp/Scanpix

Klart for rallydrama

Petter Solberg fortsetter jakten på en etterlengtet VM-seier i helgens spanske rallydrama.

Spydebergingen er revansjesugen etter å ha blitt disket fra tredjeplassen i Rally Frankrike sist – og drømmer fortsatt om en triumf før årets sesong er omme.

Samtidig må 36-åringen finne seg i at tre av rivalene etter alt og dømme kommer til å spille hovedrollene på veiene i Spania. Sebastien Loeb og Mikko Hirvonen kjemper en intens kamp om årets VM-tittel – og er á poeng foran sesongens nest siste runde. Som om ikke det er nok skiller det bare tre poeng ned til Sebastien Ogier på tredjeplass.

Det betyr kort og godt at rallyinteresserte kan belage seg på en sesongavslutning av det meget spennende slaget.

Avgjør ofte
At de fleste utroper Sebastien Loeb til favoritt, er ingen overraskelse. Franskmannen har riktignok havnet i trøbbel i de to siste VM-rundene, men har samtidig lang erfaring med å avgjøre tette titteldueller:

* 2009: Hirvonen ledet med ett fattig poeng inn i siste runde, men måtte der se seg klart slått av Loeb. Dermed tok sistnevnte VM-tittelen med ett poeng.

* 2007: Marcus Grönholm hadde taket på VM-tittelen inntil to runder gjensto. Da fant Loeb fram det lille ekstra – og vant med fire poeng.

* 2006: Loeb ledet VM klart da han pådro seg en skade og måtte stå over de fire siste rundene. Marcus Grönholm jaktet tittelen, men hadde til slutt ett fattig poeng for lite.

- Loeb er den store favoritten. Han har ikke vunnet sju VM-titler på rad for ingenting, sier Citroën-sjef Olivier Quesnel.

- Slike situasjoner har alltid svingt i vår favør tidligere, og det er opp til oss selv å gjøre alt for at vi skal forbli på vinnersporet også i ukene som kommer, sier Loeb – som har seks strake seirer på spansk jord i bagasjen.

På pallen i fjor
Petter Solberg har på sin side ingen muligheter til å klatre opp på pallen i VM-sammensdraget. Spydebergingen er i øyeblikket nummer fem sammenlagt, og kan i høyden passere Jari-Matti Latvala på plassen foran.

Ikke dermed sagt at 36-åringen har lite å kjøre for. Solberg har ikke vunnet et VM-rally siden 2005, og vil fryktelig gjerne stå øverst på pallen igjen.

- Med den farten vi har hatt de siste rundene, gleder jeg meg virkelig til Rally Spania. Det har vært utrolig gøy å gi de andre førerne skikkelig kamp, og jeg har elsket hvert minutt av det, sier Solberg.

Østfoldingen har bare én gang tidligere vært på pallen i Spania. Det var til gjengjeld i fjor – da det ble andreplass bak Loeb.

- Fartsprøvene den første dagen er på grus, og vi har en god startposisjon, hvilket forhåpentligvis gir oss en fordel. De neste to dagene er på asfalt, og jeg mener vi viste i Frankrike at vi er raske på asfalt, sier Solberg optimistisk.

Vil inn i topp fem
Også storebror Henning og Mads Østberg er på start i Spania. Førstnevnte drømmer om en plass helt i toppen av resultatlista.

- Før sesongen er over har jeg lyst på en plass blant de fem beste igjen, og jeg følte at vi kom nærmere og nærmere det i Frankrike, sier han til wrc.com.

Henning Solberg ble til slutt sjettemann der. På plassen bak hadde han Mads Østberg.

- Vi tok med oss en god følelse fra Frankrike, særlig fra søndagens kjøring, sier mossingen – som plasserte seg i toppen av flere prøver på avslutningsdagen. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere