RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Tore Meek/ Scanpix

Klart for spektakulært show

Sist oppdatert:
Petter Solberg lover et show publikum sent vil glemme når motorsportseliten inntar Fornebu lørdag.

Lørdag ventes det storinnrykk i Telenor Arena. Petter Solberg står i spissen for et gigantisk motorshow inne i Stabæks storstue på Fornebu.

– Publikum kan vente seg et spektakulært show med store navn innen motorsport og all slags biler fra små gokarter til Michael Schumachers gamle Ferrari formel 1-bil, sier Petter Solberg til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Det er Arne Fredly som eier 2005-utgaven av Schumachers gamle kjøretøy. Den har en V10-motor og gjør 0 til 300 km/t og tilbake til 0 igjen på utrolige 10 sekunder i full utfoldelse. Bilen holder en fart på 50 kilometer i timen bare på tomgang. Og den akselererer fra 80 til 250 km/t på 3,5 sekund. Det er med andre ord en illsint Ferrari publikum får se lørdag.

Selvsagt vil man ikke få se alle de ekstreme ferdigheter bilen innehar på det relativt lille arealet bilene har å boltre seg på, men bare en brøkdel av bilens krefter er imponerende i seg selv.

Mange «gærninger»
Kjente motorsportnavn som Mikko Hirvonen, Marcus Grönholm, Tommi Mäkinen og Mattias Ekström vil være med å konkurrere. I tillegg kommer selvsagt storebror Henning Solberg, Andreas Mikkelsen, Mads Østberg, asfaltekspert Tommy Rustad og rallycrossfører Ludvig Hunsbedt. Det blir også gjensyn med gamle storheter som Martin Schanche (64), Eivind Opland (53) og Bjørn Skogstad (48).

– Martin var her en tur i går. Han gleder seg skikkelig. Du kunne se det på hele ham. Han skalv nærmest, sier Solberg, som ble verdensmester i rally i 2003.

64-årige Schanche skal blant annet konkurrere mot en av sine argeste konkurrenter gjennom flere tiår på motorsportbanen, Per Inge Walfridsson (59). Sistnevnte er for øvrig Petter Solbergs svigerfar.

– Hvis jeg ikke vinner, skal jeg i alle fall sørge for at Per Inge Walfridsson ikke gjør det heller, sa «Mr. Rallycross» onsdag.

Tror på kjempestemning
Det er forhåndssolgt over 11.000 billetter til showet og publikum vil garantert få valuta for pengene.

– Dette blir helt fantastisk. Det er ganske unikt å ha et slikt motorshow innendørs. Tenk deg den akustikken man får her inne. Det blir bare helt utrolig, sier trønderen Eivind Opland, som har vunnet EM i rallycross hele fire ganger.

– Alle vil få utdelt ørepropper, for det kommer til å bli en del støy, supplerer Petter.

– Tenk deg når Top Fuel-bilen startes opp her inne, da, sier Eivind, før de begge ler og rister litt på hodet.

Dragracing-bilen er garantert bilen med høyest støyvolum.

Dørene åpner klokken 12.00 lørdag. Selve showet starter klokken 15.30. (ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere