RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Lionel Cironneau (AP)

Klart for stjernemøte

Sist oppdatert:
To spillere i storform møtes i French Open.

Han var verdens utvilsomt beste tennisspiller, og toppet verdensrankingen sammenhengende i over fire år - fra februar 2004 til august 2008.

Fra sommeren 2009 til sommeren 2010 var han tilbake på toppen av rankinglista, men har måttet overlate tronen til spanske Rafael Nadal etter et sisteår der han ikke har imponert i like stor grad.

Nå ser imidlertid sveitsiske Roger Federer igjen ut til å mene alvor, etter å ha spilt gnistrende godt i årets French Open.

Vunnet 15 strake sett
Tirsdag var det franskmannen Gaël Monfils som måtte gi tapt for 29-åringen, da han ble sendt av banen i kvartfinalen på Roland Garros med sifrene 6-4, 6-3, 7-6 (7-3).

Tre strake sett for Federer, altså, som dermed fortsetter i det gode sporet i den franske hovedstaden.

Faktisk har ikke sveitseren tapt ett eneste sett i løpet av de fem kampene han har spilt så langt i turneringen, og dermed går Federer inn i semifinalen stinn av selvtillit.

Og det trengs.

For der møter han Novak Djokovic, som har vært uovervinnerlig så langt i sesongen.

Lysten på revansje
Serberen har 43 strake seiere på tennisbanen, derav 41 dette året. Vinner han mot Federer i semifinalen tangerer han John McEnroes rekordåpning i en sesong på 42 strake seiere, og sikrer seg samtidig toppen av verdensrankingen for første gang i karrieren.

Federers motstander bør derfor ikke slite med motivasjonen før semifinalen.

Det bør heller ikke Federer selv, som har tapt sine tre siste kamper mot Djokovic. Både i Australian Open tidligere i år og i US Open i fjor høst - de to siste majorturneringene - var det Djokovic som slo Federer ut, og i Australian Open gikk serberen sågar helt til topps.

Kampene mellom Rafael Nadal/Robin Söderling og Andy Murray/Juan Ignacio Chela avgjør hvem som møtes i den andre semifinalen på Roland Garros.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere