RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Klart for tidenes første NM-uke

For første gang i norsk idrettshistorie har flere særforbund gått sammen for å arrangere en felles NM-uke. Mesterskapene går fra 15. til 19. august i Rogaland.

– Vi gleder oss veldig til å kunne arrangere den første NM-uka. Vi håper det skal utvikle seg til å bli en tradisjon sommer og vinter. Vi er veldig glade for at NRK og Norsk Tipping er med på å gjøre denne satsingen mulig, sier Karen Kvalevåg, generalsekretær i Norges idrettsforbund..

Det skal kåres NM-vinnere i 23 idretter og deles ut åtte kongepokaler i løpet av fem dager.

– Det kommer til å bli fantastiske dager i Stavanger-regionen med mye bra idrett og fem dager fullstappet med masse gode prestasjoner. På ettermiddagene vil det være mulig for barn og unge å prøve noen av idrettene, dette vil gå på rundgang i Sandnes, Randaberg, Sola og Stavanger. Vi håper selvfølgelig også på god publikumsoppslutning, sier Ingrid Haukvik-Jensen, prosjektleder for NM-uka i Norges idrettsforbund.

NM-uka skal være et idrettsarrangement hvor alle slags idretter kan delta, og i år får du se mange konkurranser direkte på NRK som du trolig aldri har sett på TV tidligere. Blant annet skal det arrangeres norgesmesterskap i droneracing, rullestolrugby, cricket, undervannsfoto og kajakkpolo.

Konseptet har blitt adoptert fra Sverige som har arrangert sin versjon, SM-veckan, siden 2009 med stor suksess. NRK og NIF har nå sett verdien i å løfte fram de mindre idrettene.

– Ved å samle mange idretter, får vi fram mangfoldet i norsk idrett på en super og spennende måte både for publikum og TV-sendingene, sier Haukvik-Jensen.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere