Gå til sidens hovedinnhold

- Klarte ikke bevege foten

Da Kjetil Wæhler sto opp, var han funksjonshemmet. Tolv timer senere startet han kampen mot Frankrike.

NORGE-FRANKRIKE 2-1:

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): Kjetil Wæhler og Brede Hangeland har blitt Norges levende vegg. Duoen skal ha mye av æren for at det norske forsvaret omtrent er like ugjennomtrengelig som Fort Knox, og i sine 45 minutter sammen mot Frankrike holdt duoen nok en gang nullen.

Var usikker før kamp
Kjetil Wæhler forsvant i pausen – rett før Norge slapp sitt ene mål – men innrømmer overfor Nettavisen at det kunne skjedd langt tidligere.

- Da jeg våknet opp i morges (onsdag morgen, red.anm.), kunne jeg ikke bevege foten.

- Helt fram til kampstart var det usikkert om jeg skulle spille, innrømmer den norske landslagsstopperen.

Skaden har ikke kommet under sist ukes landslagstrening, men har vært noe den tidligere VIF-spilleren har slitt med etter storkampen mot FC København for halvannen uke siden.

- Jeg har hatt vondt helt siden smellen mot FCK i andre serierunde, forteller Wæhler, som nylig fikk utmerkelsen «årets spiller» av Aalborg-supporterne.

- Burde du ikke da ha stått over Frankrike-kampen?

- Kanskje.

- Samtidig er Frankrike en så god motstander at jeg gjerne ville få testet meg i en slik kamp.

Fortsatt lysten på større liga
Selv i en alder av 34 år har ikke lagt skjul på at han fortsatt er lysten på spill i en større liga – Englands-oppholdet for rundt ti år siden er noe han gjerne vil revansjere. Godt opp i 30-årene har han endelig greid å spille seg fast inn i den norske førsteelleveren, og et bedre utstillingsvindu enn landslaget finnes ikke.

Likevel er det hans yngre forsvarskollega Vadim Demidov som synes å nå målet først med en overgang til spanske Real Sociedad rett rundt hjørnet. At stopperreserven også fikk 45 minutter mot Frankrike, gleder også Wæhler.

- Det er viktig at flest mulig får en gjennomkjøring i de kampene her, sånn at vi er forberedt når vi skal ut i kvalifiseringen.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken